avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum poate fi atacat un testament olograf , cand exista ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum poate fi atacat un testament olograf , cand exista un rezervatar?

Buna seara.Tatal meu a decedat in luna octombrie 2009 si a lasat un testament olograf in favoarea fratelui lui, prin care ii lasa toata averea. Intrebarea mea este daca acest testament poate fi atacat ? Mentionez ca sunt singura fiica si ca acest testament a fost expertizat grafologic de catre unchiul meu.Va multumesc anticipat pentru raspunsul pe care o sa-l primesc.
Poate fi atacat si anulat in parte, in limita rezervei succesorale pe care legea o prevede pentru descendenti.
Dvs. veti culege rezerva succesorala ( 1/2 din mostenire).
Trebuie sa va adresati instantei sa atacati testamentul olograf.
Va recomand sa va angajati un avocat.
Imi pare rau , dar nu am inteles raspunsul foarte bine. In ce masura poate fi atacat si anulat in parte.
Poate fi atacat de mostenitorii rezervatari = dvs.
Anulat in parte pt ca trebuia sa va respecte rezerva ( 1/2) pe care o sa o culegeti dupa obtinerea hotararii judecatoresti.

Veti castiga lejer, pt ca dreptul dvs. e prevazut de lege.
Pai am angajat un avocat , dar pentru 1/2 care nu face parte din rezerva succesorala nu-mi garanteaza ca voi castiga. Intrebarea este ce sa fac, mai merita sa atac testamentul?

Alte discuții în legătură

Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)
Contestarea testamentului george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)