avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale munca de la domiciliu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

munca de la domiciliu

buna seara,

de curand m-am schimbat domiciliul (buletinul) la o noua adresa , unde firma in care sunt asociat nu are si nici nu este interesata sa deschida punct de lucru.
fiecare dintre asociati are casa de marcat mobila.
serviciile prestate se adreseaza in special firmelor si privesc aparatuta de birou si consumabilele.
pot lucra legal si acasa, in sensul in clientii firmei pot aduce echipamentele direct la mine, fara a avea nevoie de punct de lucru inregistrat?

multumesc
Cel mai recent răspuns: dahole , utilizator 09:04, 4 Iulie 2011
Da, este legal sa lucrati de acasa.


Contractul individual de munca la domiciliu, incheiat in forma scrisa, trebuie sa aiba prevederi speciale:

- precizarea expresa ca salariatul lucreaza la domiciliu;
- programul in cadrul caruia angajatorul este in drept sa controleze activitatea salariatului si modalitatea concreta de realizare a controlului;
- obligatia angajatorului de a asigura transportul la si de la domiciliul salariatului, dupa caz, al materiilor prime si materialelor pe care le utilizeaza in activitate, precum si al produselor finite pe care le realizeaza.

Eu personal lucrez de la domiciliu in perioada asta. Este mult mai confortabil.
Superb!
deci clientii pot sa vina sa lase si sa ridice echipamentele de la mine de la domiciliu, fara sa fie nevoie sa infiintez si acasa un punct de lucru pentru firma?
Daca firma nu are salariati, ci doar doi asociati (desfasoara aceeasi activitate, dar in zone diferite) cum se procedeaza? trebuie specificat in actul constitutiv ca activitatea principala (care este una de servicii) se va putea desfasura in afara sediului social (ex. la domiciliul unuia dintre asociati sau la terti)?
ma ajuta cineva cu un raspuns la cele de mai sus?
multumesc mult!
(este o problema stresanta pentru mine, din acest motiv insist)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la domiciliu si la birou Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care intr-o societatea exista posibilitatea ca angajatul sa lucreze si de acasa, adica in unele zile va lucra de acasa, in alte zile de ... (vezi toată discuția)
Munca depusa la domiciliu cocoranum cocoranum va rog frumos sfatuiti ma,in cazul in care un angajat cu cim de 8h ,poate desfasura si munca de birou de la domiciliu(de la distanta)eu ca angajator ,trebuie ... (vezi toată discuția)
Angajat firma franta Romanian_employee Romanian_employee Buna seara Urmeaza sa ma angajez pentru a lucra pentru o firma franceza. Pentru inceput voi lucra de acasa, apoi se vor mai angaja persoane si se va gasi un ... (vezi toată discuția)