avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sensul juridic al expresiei punere la dispozitie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sensul juridic al expresiei punere la dispozitie

Ma confrunt cu interpretari diferite ale termenului juridic de punere la dispozitie a unor mijloace necesare desfasurarii unei activitati.
Daca legea nu prevede deacit expresia de punere la dispozitie, trebuie inteles automat punere la dispozitie cu titlu gratuit?
Multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 22:37, 30 Iunie 2011
Buna ziua, depinde de context, puteti detalia ?
Este vorba despre legea 258/2007 care prevede:
Partenerul de practică trebuie să pună la dispoziția practicantului toate mijloacele necesare pentru dobândirea competențelor precizate în Anexa pedagogică.
Eu sunt partener intr-un proiect POSDRU pe axa 2.1, am prevazut bani pentru chirii de spatii ca sa imi extind posibilitatile de a primi elevii la practica, am tinut stagiile si am pus la dispozitia eleveilor tot ce a fost necesar. Aceasta cheltuiala este prevazuta in cererea de finantare aprobata iar eu am executat bugetul aprobat linistita deoarece am considerat ca acest ajutor reprezinta o masura de sprijin asigurata prin proiect (conform DMI). Cheltuiala este eligibila conform ordinului 1117 si conform ghidului solicitantului pe call 90.

La rambursare, cei care fac verificarea se leaga de acel paragraf din lege si interpreteaza ca ar trebui pus la dispozitie cu titlu gratuit, adica nu as avea dreptul sa cer rambursarea sumei desi ea este aprobata .
Sincer nu inteleg ce conscintele are o interpretarea atat de restricta normativei referentiata de dv., dar e clar ca ar fi bine sa cer o interpretarea la adresa amposdru pentru ca aplicarea o face ei, si nu e cazul sa intreti in discutiile juridice ci practice ca sa implineasca bugetul corect si ca elevi sa aiba un nivel practic corect de cunostinte. Daca era vorba de multi bani, intelegea mai bine. In orice caz daca este vorba de niste material didactic cred ca interpretarea autoritatiile este mai mult decat justificata. Pentru ca cheltuiele facute care ramane la dv. sau pe care il primesti un pret just, e clar ca nu trebuie sa fie subventionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa angajez unui expert strain greculiliana greculiliana Trebuie sa angajez un expert strain din strainatate pentru servicii de organizare vizita de studii, pe un proiect POSDRU. In bugetul proiectului am prevazut ... (vezi toată discuția)
Proiect posdru hazi hazi Suntem un ONG care am avut calitatea de partener in cadrul unui proiect strategic POSDRU. ONG-ul este autorizat ca formator si a prestat activitatea de formare ... (vezi toată discuția)
Contract lector posdru corinau corinau Va rog sa ma sfatuiti si pe mine referitor la modul in care se poate incheia un contract de munca pt un lector care face parte dintr-un proiect ... (vezi toată discuția)