avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie catre copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie catre copii

Un tata a donat catre cei 2 copii 2/3 dintr-un apartament printr-o donatie cu scutire de raport la masa partajabila. Cei doi pot vinde partea lor de apartament altei persoane fara a cere acordul tatalui? In caz ca se poate vinde tatal poate cere anulare donatiei?Cat de usor se obtine aceasta anulare?
Deasemenea donatorul este casatorit la momentul actual, dupa moartea acestuia sotia actuala poate cere anularea donatiei? Sunt sanse ca dupa moartea lui sa nu fie valabila donatia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 23:03, 29 Iunie 2011
Donatia este perfect valabila, atat pe perioada vietii donatorului, cat si dupa decesul acestuia, cei doi frati pot vinde cota lor fara probleme si fara sa ceara acordul nimanui. Singura eventualitate in care putea fi revocata donatia era daca tatal si-ar fi rezervat vreun drept (abitatie, uzufruct) si acel drept nu ar fi fost respectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre contract de donatie narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! Este vorba despre un contract de donatie cu clauza de abitatie viagera in favoarea donatorilor, incheiat la notariat intre parinti si unul dintre ... (vezi toată discuția)
Proprietar de drept sau de fapt- diferenta alisia411 alisia411 In urma cu 20 de ani, parintii mei mi-au vandut locuinta pastrandu-si dreptul de abitatie viagera pana la sfarsitul vietii. In acte scrie ca eu am intrat in ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare cumparare mediaset mediaset Se poate anula un act de vanzare cumparare daca vanzatorul(tatal) ?poate dovedi ca suma stipulata in act de cumparator(fiul)nu a existat si a fost ... (vezi toată discuția)