avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema despagubire RCA

Buna,
Anul trecut in iunie am avut un accident minor de masina. Eu am fost fost vinovat, nu am acordat prioritate, si cineva a intrat in mine. Masina pe care o conduceam a fost mai avariata celalalt sofer avea doar usa indoita, deci nimic major. Ne-am inteles, nu am chemat politia, am fost la asigurator, au venit, au facut poze, deci totul a mers normal. Din pacate asiguratorul meu nu vrea sa-l despagubeasca pe motiv ca accidentul nu s-a produs asa cum l-am descris noi. Acesta a fost raspunsul pe care l-a primit la dosarul lui. A mai depus ceva cereri, nu stiu exact ce, dar nu a reusit sa obtina niciun ban de la asigurator. Dauna este de 850 de lei.
M-a sunat mai apoi pe mine si mi-a spus sa-i platesc eu reparatia la masina, in caz contrar ma da in judecata. I-am explicat ca eu nu am de ce sa scot bani din buzunar sa platesc pentru ca eu aveam asigurare, deci eram in regula. Il inteleg pe saracul om dar eu mi-am reparat masina, am platit asigurare...
Ieri am primit citatie ca am fost dat in judecata. Ceea ce nu inteleg este de ce nu poate pagubitul sa dea in judecata direct firma de asigurari? M-a dat pe mine in judecata ca eu sa-i dau pe ei mai departe? Cum va decurge acest proces? Eu am fost asigurat ce vina am ca asiguratorul nu vrea sa plateasca? pentru ca sunt neseriosi... Ce ma sfatuiti sa fac? Am motive sa cred ca va trebui sa-i platesc si lui reparatiile?
Multumesc.
Nu aveti motive sa platiti pagubele lui din moment ce aveati asigurare.
Nu trebuie sa deschideti un alt proces pentru asigurator. Chemati in garantie asiguratorul in cadrul procesului existent iar instanta va pronunta o hotarare care sa il includa.
Daca la data evenimentului aveati o polita RCA valabila nu veti plati nimic. In proces veti chema in garantie asiguratorul dv care va fi obligat sa plateasca daunele si eventual daca pagubitul solicita chiar si penalizari de intarziere.
''accidentul nu s-a produs asa cum l-am descris'' e deja prea veche placa asta, de fiecare data se intampla la fel . Nenorocitii ar trebui sa mai schimbe repertoriul din cand in cand....

Multumesc pentru raspunsuri.
Dl. Adrian Tudor : "In proces veti chema in garantie asiguratorul dv..." - inseamna ca atunci in momentul in care va fi prima infatisare, programata pentru septembrie, sau trebuie inainte de proces trebuie sa fac acest lucru?

Puteti depune/trimite cererea de chemare in garantie, pana la data primului termen, inclusiv in sedinta din data citarii.pentru a castiga timp, sa ajunga cu cel putin 5 zile inainte de termen.

Alte discuții în legătură

Dosar de daune inchis pt frauda ana16 ana16 Buna seara! In data de 5 septembrie am avut un accident auto in Bucuresti eu fiind partea vinovata pentru neacordare de prioritate.Am sunat in acel moment la ... (vezi toată discuția)
Pe cine dau in judecata ? doberv doberv daca x loveste cu masina o alta masina iar cei de la asigurari spun ca nu sunt de acord cu plata daunei deoarece dinamica accidentului contrazice versiunea ... (vezi toată discuția)
Citatie dupa 2 ani de la accident popamdl popamdl buna din nou! ...se pare ca urmele accidentului in care am fost implicata in 2009 nu vor nicicum sa fie sterse. Pentru inceput v-am copiat post-ul meu de ... (vezi toată discuția)