avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia privata - conditii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia privata - conditii

Cf legii 204/2006, beneficiaza de pensie facultativa persoanele care indeplinesc conditiile :

a) participantul a implinit vârsta de 60 de ani;

b) au fost platite minimum 90 de contributii lunare;

c) activul personal este cel putin egal cu suma necesara obtinerii pensiei facultative minime prevazute prin normele adoptate de Comisie.

Imi poate cineva explica punctul c) - activul personal - concret, in cifre !

mentionez ca am doar 30 de ani acum , ma voii incadra fara discutie la punctul b) , si la un moment dat si la punctul a) :(( insa nu mi-e clar c-ul

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 13:50, 29 Iunie 2011
Activul personal din contul tau este suma acumulata in acest cont individual, egala cu numarul de unitati de fond pe care le detii la acel fond, inmultite cu valoarea la zi a unei unitati de fond.

Valoarea unitatii de fond este raportul dintre valoarea activului net al fondului de pensii, la o anumita data, si numarul total de unitati ale fondului, la aceeasi data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila retragerea din pilonul ii de pensii ? icealinutza icealinutza Buna seara, Intrebarea mea este: pot sa imi retrag banii depusi la pilonul II de pensii ? Situatia pentru care fac aceasta intrebare este urmatoarea: - in ... (vezi toată discuția)
Pensie facultativa Adycristina Adycristina Am contribuit la un fond de pensii facultative atat eu cat si angajatorul . La inceputul anului 2010 aveam un fond de 2700 ron din acel moment nu am mai ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie raluciii raluciii Buna ziua, Întrebarea mea se refera la următoarele: cum este luat in calcul pt stabilirea pensiei salariul brut al unui om, este adevărat ca ceea ce ... (vezi toată discuția)