avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate renunta la anumite clauze inscrise in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate renunta la anumite clauze inscrise in contract?

Am contract de vanzare cumparare incheiat cu parintii cu clauza de intretinere si uzufruct, cu drept de a intra in posesie dupa decesul lor. Parintii se despart si mama este de acord sa renunte la clauza privind uzufructul si intretinerea contra unei sume de bani care sa acopere contributia ei in casa pe timpul casniciei (am mama vitrega casatorita cu tata de 15 ani, apartamentul fiind cumparat de tata inainte de casatorie dar au fost si cateva rate pe care le-au platit in comun).
Toti suntem de acord cu propunerea mamei.
Se poate ca mama sa renunte la aceste doua clauze?
Ce demersuri legale trebuie facute si la care institutii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 13:00, 29 Iunie 2011
Un act aditional la contract, incheiat la notar, nimic mai simplu.
jocandi causa a scris:

Un act aditional la contract, incheiat la notar, nimic mai simplu.

:belay:
Mergeti cu mama (si cu contractul de vanzare cumparare, evident) la notarul public si va semna o declaratie autentificata prin care renunta la drepturile stipulate in favoarea sa, apoi cu declaratia respectiva mergeti la OCPI pentru a radia clauzele din cartea funciara (intrebati notarul, este posibil sa va ajute cu acest demers).
Onorata colega, cu respect,v-as ruga sa-mi precizati ce este gresit in raspunsul meu.

Avand in vedere ca doar tatal este proprietar, drepturile conferite mamei vitrege prin contract, sunt o stipulatie pentru altul. Nu este nevoie de o renuntare la drepturi ce ti-au fost conferite de altcineva, oricum. Nu zic insa ca o astfel de renuntare nu ar avea acelasi efect cu actul aditional.
Nu zice nicaieri ca doar tatal este proprietar, persoana a cumparat de la parintii sai imobilul si acestia si-au rezervat acele clauze in favoarea lor. Ca sa se stinga acele clauze (din contract, plus radierea din CF), persoana beneficiara trebuie sa declare ca renunta la ele (prea putin conteaza titulatura actului in sine...). O zi buna va doresc!!!
narcisa_salbatica a scris:

Nu zice nicaieri ca doar tatal este proprietar,

Ba zice,
apartamentul fiind cumparat de tata inainte de casatorie


Toate cele bune!

Alte discuții în legătură

Act v-c imobil cu clauza si divort adi76 adi76 VA multumesc anticipat,am mama vitrega,tata sa casatorit legal. Pe apartament am act de vanzare- cumparare cu clauza uzufruct{sunt trecuti ambi ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil intre parinti si copil Tunderbild Tunderbild Buna ziua Situatia mea este urmatoare: Mama mea a divortat si din a doua casatorie am un frate vitreg... Fiindca eu am grija mai mult de mama si pot sa zic ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere NicolTudor NicolTudor Buna ziua, Bunicii mei au incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, un imobil situat la tara, cu mine, nepoata lor de fiu, care ... (vezi toată discuția)