avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act v-c imobil cu clauza si Divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act v-c imobil cu clauza si Divort

VA multumesc anticipat,am mama vitrega,tata sa casatorit legal. Pe apartament am act de vanzare- cumparare cu clauza uzufruct{sunt trecuti ambi parinti}.Apartamentul est dobandit de tata inaintea casatoriei,specifica aceasta si in v-c,parinti sunt la un pas de DIVORT ,intrebarile sunt: Unde ne putem adresa, notar sau avocat pentru a o scoate din clauza din contractul de v-c?Daca se inteleg la impartirea bunurilor pot merge ambi la notariat?Are dreptul la apartament?
Multumesc mult, deci nu mai trebuie sa modific actul de v-c in caz ca divorteaza.Inca o intrebare daca imi permiteti,Daca se inteleg la bunurile realizate in comun o pot face la notariat?sarut mana
adi76 a scris:

Pe apartament am act de vanzare- cumparare cu clauza uzufruct{sunt trecuti ambi parinti}.Apartamentul este dobandit de tata inaintea casatoriei.

Deci dvs. ati cumparat apartamentul de la tatal dvs. si sotia lui cu clauza in favoarea lor? Ce importanta are daca a fost dobanti de tata inaintea casatoriei, nu mai este proprietar din moment ce vi l-a vandut dvs. Pentru bunurile dobandite in timpul casatoriei, se incheie un act de partaj voluntar la notarul public (dupa ce obtine sentinta de divort definitiva si irevocabila). In legatura cu dreptul de uzufruct, mergeti cu sotia tatalui la notar sa dea o declaratie ca renunta la dreptul instituit in favoarea sa (banuiesc ca in contract nu scrie ca beneficiaza de uzufruct doar daca e sotia tatalui...). Dreptul sau de uzufruct este inscris in cartea funciara si nu se poate radia decat cu declaratia de acord a beneficiarului.
athe a scris:

clauza privind uzufructul pt mama dvs vitrega nu isi mai produce efecte juridice dupa desfacerea casatoriei dintre tatal dvs si sotia dansului.


Aoleu! #-o
Unde scrie ca divortul ar fi cauza de stingere a uzufructului!?
Intr-un final cum pot scoate clauza de uzufruct?dupa ce divorteaza ?inainte? credeti ca o sa vrea sa semneze?.multumesc
Dca nu vrea sa fie de acord cu scoaterea clauzei de uzufruct? cf? multumesc

Alte discuții în legătură

Imobil dobandit inaintea casatoriei, protejare mostenire Doryan90 Doryan90 Speta este urmatoarea: Apartamentul familiei este pe numele mamei , in baza unui contract de v-c vechi din 1992-93 . Mama este casatorita cu tata ulterior , ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager? alina.u alina.u Buna ziua! Vreau sa va cer sfatul cu urmatoarea problema: parintii mei sunt divortati, in momentul de fata se afla in proces de partaj. Principalul bun pe care ... (vezi toată discuția)
Pot exista 3 uzufructuari in acelasi timp? Bogdan_P Bogdan_P Buna ziua! Tatal meu a decis sa imi doneze mie si sorei mele 10% din apartamentul nostru, si sa facem clauza de uzufruct viager pentru fiecare dintre noi 3 ... (vezi toată discuția)