avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajator da in judecata angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajator da in judecata angajat

Buna ziua, as dori sa imi spuna si mie cineva ce pot sa fac in cazul in care, am fost angajat al unei societati pe postul de jurist, in acest timp cat am lucrat la ei, la un moment dat era facuta de catre unul din directori o decizie de incetare a locului de munca pentru un alt coleg, decizie pe care m-a pus sa o semnez si eu in calitate de jurist. Decizia este semnata de mine, de director si de sefa de la personal. Problema este ca eu nu mai lucrez la ei de 8 luni de zile si acuma m-au dat in judecata ca respectivu a castigat un proces cu ei si ca eu as fi vinovat ca nu am intocmit decizia corect.
Mi se pare o nesimtire clara, dar as dori un sfat pentru ca nu stiu in ce parte sa o iau.
Cel mai recent răspuns: vernea , utilizator 08:34, 30 Iunie 2011
Dv. ati semnat din punct de vedere al legalitatii celor inscrise in decizie. Se pare ca au fost nelegalitati daca angajatul a castigat. Faptul ca nu mai lucrati la ei nu va exonoreaza de responsabilitatile avute.
sunt de acord cu dumneavoastra, dar daca demonstrez ca nu eu am facut decizia respectiva, cu martori, sau ca ea a fost ceruta de superiorul meu cu titlu informativ sau nota interna si nici decum sa constituie decizia de desfacere a contractului de munca?
As avea vreo sansa sa scap de raspundere? Pentru ca pe drept nu eu ma ocupam de asa ceva si nici in fisa postului nu aveam aceasta atributie de a intocmi decizii.
Va multumesc
Nu conteaza cine a intocmit decizia. Dv. i-ati dat girul din punct de vedere al legalitatii continutului. Nu puteti invoca ca ati fost obligat sa o semnati. Ca si jurist trebuia sa semnalati eventuale neconcordante intre legislatie si continutul deciziei.
Pentru ce motiv v-au actionat in judecata ? ... va puteti apara, in sensul , in care dovediti ca ati primit un ordin de la sefii ierarhici pentru a redacta acea hotarare.
Bun si daca fac dovada cu 3 martori ca am fost obligat sa o intocmesc in modul in care a fost intocmit, am sanse sa scap? In sensul ca vina pe drept este a directorului dar acuma nu stiu cum sa fac sa demonstrez asta, pt ca eu de fapt nici nu am citit decizia numai am semnat-o ca am mers pe incredere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce atributii are consilierul juridic dintr-o institutie publica? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Directorul institutiei noastre publice a cerut de la Resursele Umane Fisa postului pentru consilierul juridic pentru a vedea ce atributii ... (vezi toată discuția)
Atributiile unui sef serviciu apo apo Buna la toata lumea! Speta: Un sef serviciu are trecut in ROF si in fisa postului atributii de coordonare si de indrumare a personalului din subordine iar ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca pe motiv disciplinar. Laurentziu23 Laurentziu23 Buna la toata lumea.am si eu cateva intrebari.daca ma poate lamuri cineva. Foarte recent am fost dat afara de la societatea unde eram angajat ,pe motiv ... (vezi toată discuția)