Momentan nu sint in localitatea de domiciliu si am constatat intimplator ca am permisul de conducere expirat de aproape 2 ani. Ce se intimpla in cazul in care sint oprit de politie?
art.189 (1) din regulamentul de aplicare a oug 195/2002 prevede: politistul rutier este obligat, ca atunci cand verifica documentele unui conducator de autovehicul sau tramvai, sa urmareasca daca exista concordanta intre datele inscrise in actul de identitate si cele din permisul de conducere. in cazul in care constata neconcordante referitoare la nume, prenume, domiciliu sau resedinta, precum si in cazul in care termenul de valabilitate a expirat, politistul rutier este obligat sa retina permisul de conucere si sa elibereze o dovad inlocuitoare a acestuia cu drept de circulatie 15 zile.
intr-adevar fapta constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a adica de la 6-8 puncte amenda. un punct reprezinta 10% din salariul minim brut pe economie (67 lei). 6x67=402 lei. sper ca am calculat bine.