avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

vanzare-cumparare imobil

Buna ziua,
Vreau sa vand un imobil achizitionat in municipil Roman in 1968 si sa cumpar un imobil in municipiul Iasi,la tranzactionare se plateste vre-un impozit? (in ambele cazuri )
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 22:58, 30 Iulie 2008
La transferul dreptului de proprietate , prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel contribuabilii datoreaza un impozit care se calculeaza astfel:

a) pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobandite intr-un termen de pana la 3 ani inclusiv:

- 3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;

- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv;

b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobandite la o data mai mare de 3 ani:

- 2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;

- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit la transferul dreptului de proprietate! eugen1959 eugen1959 daca in timpul casatoriei am cumparat (in anul 2000) un apartament iar prin partaj (in anul 2007) mi-a revenit in intregime,in cazul in care il vand care este ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil stelica43 stelica43 Daca vand o casa banii obtinuti se impoziteaza si cu cat? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Se plateste ceva la stat daca vinzi un imobil ? Nico4u Nico4u Buna ziua. Parintii mei intentioneaza sa vanda un apartament si din cate am auzit de la diverse persoane ar trebui sa dea statului 3 % din valoarea de vanzare ... (vezi toată discuția)