avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare Silita Sot coplatitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare Silita Sot coplatitor

Buna ziua,

Acum 2 ani mama mea a contractat un credit de la [editat] credit la care sunt si eu coplatitor.Neavand posibilitatea sa mai platesca rata aceasta credit a fost vandut catre o societate de recuperari creante de catre banca.Intre timp eu m-am casatorit si doresc sa facem o casa pe terenul sotului meu.
Intrebarea mea este daca v-a putea societatea de recuperare sa execute imobilul care il vom construi chiar daca acest imobil va fi trecut pe numele sotului meu si pe terenul acestuia ?
Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare un raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Loredana123 , utilizator 14:55, 29 Iunie 2011
Imobilul construit in timpul casatoriei este bun comun. Creditorul va putea cere executarea silita a partii dvs din imobil, cerand in prealabil, sau prin contestatie la executare partajul acestuia.
In urma partajului, bunul va fi atribuit dvs, daca nu se va putea lotiza convenabil. Odata aflat in exclusivitate in patrimoniul dvs, vi-l vor executa silit.
Un sfat ar fi ca in rolul fiscal sa nu apara numele dvs ca si proprietar. Astfel nu vor avea de unde sa stie ca este bunul si al dvs.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Nu am inteles cu exactitate la ce va referiti cand spuneti "rolul fiscal ".Mi-ati spus in inceputul mesajului ca imobilul construit in timpul casatoriei este bun comun dar daca in Cartea Funcciara nu va aparea numele meu sa inteleg ca ei nu vor sti ca este bun comun si drept urmare nu vor executa imobilul ?
Se poate rezolva ceva cu un certificat nuptial ?:"> sau se poate face acest certificat doar inainte de casatorie ?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
Loredana123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare grigorevasile58 grigorevasile58 Am un credit ipotecar, iar sotia si copilul sunt coplatitori. In cazul in care copilul meu se va casatori va raspunde si sotia cu bunurile ei sau bunurile ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort 019 019 am 13 ani de casatorie an 2010 sa produs divortul ,an timpul castorie am cumparat o casa cu teren din bani proprii si lam trecut an acte si pe sot , apoi am ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ioannna ioannna Buna ziua , va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema : pe terenul dobandit de sotul meu inainte de casatorie , am construit o casa impreuna cu acesta iar ... (vezi toată discuția)