avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare
Discuție deschisă în Executare silită

executare

Am un credit ipotecar, iar sotia si copilul sunt coplatitori. In cazul in care copilul meu se va casatori va raspunde si sotia cu bunurile ei sau bunurile dobandite in timpul casatorie?
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
grigorevasile58, utilizator
Cel mai recent răspuns: grigorevasile58 , utilizator 11:58, 1 Octombrie 2012
Va raspunde doar copilul dvs cu bunurile si veniturile actuale precum si cota parte din bunurile comune dobandite dupa casatorie. Sotia nu poate fi executata silit.
Nu. Doar bunurile comune, dobandite in timpul casatoriei pot fi partajate, la cererea creditorului si apoi executate silit.
Nora nu va rapunde cu bunurile ei proprii.
Fiul va putea raspunde cu bunurile lui proprii, sau cu partea LUI din bunurile comune cu sotia.

Incepand cu 1 octombrie 2011, viitori soti pot alege intre o serie de regimuri diferite pentru bunurile lor (un fel de contracte pre-nuptiale).

p.s. Daca este credit ipotecar, prima masura de recuperare in caz de neplata este executarea ipotecii. Este mult mai simpla aceasta executare decat parajarea bunurilor pe care un coplatitor le are cu sotia.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
smeagull, utilizator
Dar daca bunurile dobandite dupa casatorie sunt doar pe numele sotie, sunt considerate tot bunuri comune?


Fiind achizitionate ulterior casatoriei dar anteriori intrarii in vigoare a noilor dispozitii,acestea au caracter de bun comun

Alte discuții în legătură

Ipoteca apartament iulya15 iulya15 buna ziua am si eu o intrebare ,in urma cu 2 ani am luat 2 credite de nevoi personale fara ipoteca si fara garantii,fara girantii,in urma problemelor ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Am si eu o problema in legatura cu un credit imobiliar, daca ma puteti ajuta. Sunt casatorita din iulie 2009 si in prezent sotul meu doreste sa ... (vezi toată discuția)