avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul familiei

Buna ziua!

Am si eu o problema in legatura cu un credit imobiliar, daca ma puteti ajuta. Sunt casatorita din iulie 2009 si in prezent sotul meu doreste sa contracteze singur un credit imobiliar pentru locuinta. Din cate am inteles de la reprezentantul bancii acesta ar fi considerat bun propriu deoarece doar sotul meu va fi aplicant pentru credit. Este adevarat? Pe contractul de vanzare-cumparare si pe cel de ipoteca va fi inscris doar numele lui? Oare nu se tine cont de faptul ca este contractat in timpul casatoriei?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 16:15, 17 Noiembrie 2009
In niciun caz nu se poate intampla asa ceva, atata vreme cat sunteti casatoriti. Acea locuinta pe care doriti sa o achizitionati printr-un credit ipotecar v, va fi un bun comun dobandit in timpul casatoriei chiar daca sotul va semna ccontractul de imprumut. Dvs. puteti semna contractul in calitate de codebitor.
Dar eu nu pot fi coplatitor, pt ca am o intrerupere in cartea de munca mai mare de 30 zile. In acest caz..?
Imobilul va fi bun comun.
Art. 30
Bunurile dobandite in timpul casatoriei, de oricare dintre soti, sant, de la data dobandirii lor, bunuri comune ale sotilor.
Orice conventie contrara este nula.
Calitatea de bun comun nu trebuie sa fie dovedita.
Am postat anterior ca puteti avea calitatea de codebitor, nu cea de "coplatitor"! Altfel, stati linistita Ruje a citat din Codul familiei: prevederile art.30!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Donatie bani didaniela didaniela buna ziua, rog pe cineva care este in masura sa ma ajute urgent cu un sfat: sunt casatorita de 10 ani si impreuna cu sotul meu ( cu care nu am copii) am ... (vezi toată discuția)
Executare grigorevasile58 grigorevasile58 Am un credit ipotecar, iar sotia si copilul sunt coplatitori. In cazul in care copilul meu se va casatori va raspunde si sotia cu bunurile ei sau bunurile ... (vezi toată discuția)