avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda neachitata - ce se poate face?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda neachitata - ce se poate face?

Buna ziua,

in luna martie am primit amenda ca nu aveam rovineta - aveam dar numarul de inmatriculare scris pe rovineta a fost inversat. Nu am facut contestatie in 15 zile ca am uitat de ea si ma trezesc de la finante ca ma suna ca am de platit dublul amenzii.
Ce se intampla daca nu platesc?
Daca platesc mai pot ataca in instanta? daca da, care ar fi pasii?
Nu se mai poate contesta, daca au trecut cele 15 zile.
Ce sa se intample, o sa se adauge penalitati.
Mai nou fiscul suna contribuabilul? Wow!
Da, azi m-a sunat si am de platit maximul de 750 de lei. In hartie scria de 375 de lei, dar acum au facut dublu. :O Si acum se adauga penalitati la 750 de lei? sau suma asta ii deja cu penalitati? Ar trebui sa merg la finante sa vad ce reprezinta suma nu?
Si inca o intrebare: am gasit printre alte harti originalul procesului-verbal si am vazut ca, pe aceeasi foaie, tot in format tipizat am si o instiintare care spune ca mai am de achitat 96 de euro, adica peste 400 de lei ca tarif de despagubire#-o...trebuie achitat si pe aceea? Ca de la Finante mi-au spus de 750 de lei...sau achit 750 la finante si 400 la Drumuri?
Si nu mai pot ataca nicicum? Ca doar cei care au emis rovineta au gresit....Nu stiu, sa contest la leasing, habar nu am....
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
suciu_diana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta ilena ilena Tatalui meu i-a expirat rovineta pe 30 octombrie 2014. Locuind la tara, s-a deplasat in oras, pe drum national in data de 05 noiembrie 2015 , data la care a si ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui contract de lesing auto nicolau viorel nicolau viorel La data de 28.02.2008 am incheiat cu o firma de leasing un contract pentru achizitionarea unui autoturism, cu avans 30% si fara rata reziduala, pt. o perioada ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Victor-Dan Victor-Dan Buna ziua, Am o poprire de 1/3 din salariu,in valoare de 34000 lei(diferenta credit de nevoi personale) In fiecare luna mi se opreste din salariu cel putin ... (vezi toată discuția)