avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... vechime dosar ANL
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

vechime dosar ANL

Buna ziua,
Am nevoie de o lamurire in ceea ce priveste urmatoarea situatie. Am depus in august 2006 un dosar la primaria sectorului 6 pt atribuirea unei locuinte ANL cu chirie. De atunci se asteapta afisarea listelor cu repartitii. Unul dintre criteriile pe baza caruia se stabileste un punctaj este vechimea cererii solicitantului. M-am adresat serviciului Spatiu locativ pentru a mi se confirma ca in august acest an mi se va adauga punctajul pt 2 ani de vechime. Raspunsul a fost ca acest punctaj nu se va acorda, ca toti cei care au depus dosarele din 2006 vor primi punctajul numai pt vechimea de 1 an. Mi se pare ca este o portita pentru a se strecura dosare clandestine, plus ca se incalca regulementul intial, aprobat de consiliu primariei, care prevede urmatoarele valori:
Vechimea cererii solicitantului
1. pana la 1 an: 1 pct.
2. intre 1 si 2 an: 3 pct.
3. intre 2 si 3 ani: 6 pct.
4. intre 3 si 4 ani: 9 pct.
5. pentru fiecare an peste 4 ani: 4 pct.
Vezi site-ul [ link extern ]
Este de la sine inteles ca fiecare punct are o insemnatate uriasa in stabilirea punctajului final si a ordinii pe lisa de repartitii.
In aceste conditii vreau sa intreb ca solutii am, in ce fel pot contesta decizia absurda a comisiei care intocmeste listele, cum pot obtine punctajul corect, corespunzator vechimii dosarului meu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: amy2008 , utilizator 18:18, 5 Octombrie 2008
Ca sa scapam de monitorizarea pe justitie din partea uniunii europene,unul din puncte e acela de a eradica coruptia la nivel de administratie locala.Asa ca trebuie sa mai induram astfel de abuzuri.
mariiky a scris:

Ca sa scapam de monitorizarea pe justitie din partea uniunii europene,unul din puncte e acela de a eradica coruptia la nivel de administratie locala.Asa ca trebuie sa mai induram astfel de abuzuri.

:offtopic: dupa cum abordati problema il puneti pe bietul om sa indure aceste abuzuri nu sa le combata asa cum ar trebuie si sa scapam peste cativa ani :D de aceasta monitorizare.

Pt. "kamelush":
Faceti o adresa scrisa prin care sa cereti punctajul dvs. motivat de faptul ca potrivit legii pentru vechimea dosarului dvs. vi se acorda punctajul corect. Ei sunt obligati in 30 de zile sa va dea un raspuns oficial. In functie de acest raspuns ii puteti actiona in instanta cerandu-va drepturile legale, respectar calcularea punctajului in conformitate cu cirteriile cadru de ierarhizare.
aba812001, multumesc pt sugestii. Exact asa voi proceda, este o solutie pe care am intuit-o, dar voiam si o parere obiectiva/specializata. Numai bine.
BUNA SEARA. In aceasta situatie ma aflu si eu ,adica cred ca nu mi se acorda punctajul corect la vechime Avem dosarul
din 1.10.2003 si credeam ca ni se acorda 13 puncte pt.vechime,dar nu a fost asa .Pe 30.09.2008sau afisat listele la primarie si ni s-a acordat doar 9 puncte,in total 55 puncte in loc de 59.cum speram.Sunt 100 locuite si noi ne aflam pe locul 94. Nu am apucat sa ne bucuram pt. ca ni s-a spus ":lista nu e finala "suntem 15 persoane din cei 100 si 10 peste care au puncajul 55 .CE POT FACE ?SA DEPUN CONTESTATIE?De pe 15 iulie 2008 nu sa mai luat in evidenta depunere de dosare si spun ei ,ca nu avem anul intreg,dar e o persoana care la sfarsitul luni a 7 facea 5 ani si i s-a pus 13 puncte.Daca e lege pt uni ar trebui sa fie pt. toti ! Am cautat pe net si la Timis am vazut ca pers. din acelasi an ca noi 2003. a 10 au 13 puncte pana in data de 31.12 2007.In gorj e alta lege ?daca ni se acordau doar 2 puncte din cele 4si NU ne aflam la baraj.VA ROG SA-MI SPUNETI CE SA FAC?Mentionez ca avem 2 copii si stam cu chirie intr-un camin de nefamilisti.Cei de la primarie spun sa stam linistiti ca avem prioritate,dar eu nu ma cred in ei pt. ca daca nu apuc sa fac acum contestatie picam sub lista. Inca o intrebare daca facem contestatie pot face in asa fel sa ne depuncteze si sa ne punem rau cu ei?
Ultima modificare: Duminică, 5 Octombrie 2008
amy2008, utilizator
amy2008 a scris:

BUNA SEARA. In aceasta situatie ma aflu si eu ,adica cred ca nu mi se acorda punctajul corect la vechime Avem dosarul
din 1.10.2003 si credeam ca ni se acorda 13 puncte pt.vechime,dar nu a fost asa .Pe 30.09.2008sau afisat listele la primarie si ni s-a acordat doar 9 puncte,in total 55 puncte in loc de 59.cum speram.Sunt 100 locuite si noi ne aflam pe locul 94. Nu am apucat sa ne bucuram pt. ca ni s-a spus ":lista nu e finala "suntem 15 persoane din cei 100 si 10 peste care au puncajul 55 .CE POT FACE ?SA DEPUN CONTESTATIE?De pe 15 iulie 2008 nu sa mai luat in evidenta depunere de dosare si spun ei ,ca nu avem anul intreg,dar e o persoana care la sfarsitul luni a 7 facea 5 ani si i s-a pus 13 puncte.Daca e lege pt uni ar trebui sa fie pt. toti ! Am cautat pe net si la Timis am vazut ca pers. din acelasi an ca noi 2003. a 10 au 13 puncte pana in data de 31.12 2007.In gorj e alta lege ?daca ni se acordau doar 2 puncte din cele 4si NU ne aflam la baraj.VA ROG SA-MI SPUNETI CE SA FAC?Mentionez ca avem 2 copii si stam cu chirie intr-un camin de nefamilisti.Cei de la primarie spun sa stam linistiti ca avem prioritate,dar eu nu ma cred in ei pt. ca daca nu apuc sa fac acum contestatie picam sub lista. Inca o intrebare daca facem contestatie pot face in asa fel sa ne depuncteze si sa ne punem rau cu ei?
nu-mi poate da nimeni nici un raspuns?mai am doar 2 zile in care pot face contestatia.Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii pentru obtinerea unei locuinte de la anl aaa123 aaa123 AM DEPUS O CERERE PT OBTINEREA UNEI LOCUINTE IN REGIM DE CHIRIE LA ANL . AM STUDII SUPERIOARE PT CARE PRIMESC PUNCTAJ 15. INTREBAREA ESTE DACA SE ACORDA INCA ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere pentru o locuinta de serviciu Marcel1340 Marcel1340 Sunt angajat M.I. si de 3 ani de zile, anual depun raport catre I.P.J. pentru locuinta de serviciu.Sunt mutat la cerere dintr-un judet in altul, motiv pentru ... (vezi toată discuția)
Locuinta pentru functionarii publici cielodellasera cielodellasera Buna ziua. Nu stiu daca subiectul pe care il propun se incadreaza in aceasta tema. As dori sa stiu daca exista vreo reglementare legala prin care sa se ... (vezi toată discuția)