avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete masa

Buna Ziua
Art.9 din L142/1998 privind tichetele de masa,prevede ca ""Salariatul are obligaţia sa restituie angajatorului, la finele fiecărei
luni, precum şi la încetarea contractului individual de munca, tichetele de
masa neutilizate."".Cum dovedeste angajatul faptul ca a utilizat tichetele de masa?Prin prezentarea bonului fiscal pe care se specifica(sau ar trebui) modalitatea de plata a produselor/serviciilor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:08, 31 Iulie 2008
Potr.art. 6(1) din Lg.142/1998, salariatul poate utiliza, lunar, un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile in care este prezent la lucru in unitate.
art.(3) alin.1 prevede ca, salariatul poate utiliza intr-o zi maximum doua tichete de masa. In cazul in care activitatea se desfasoara la puncte de lucru situate in afara localitatilor, iar aprovizionarea cu produse alimentare nu se poate face zilnic, salariatul poate utiliza numarul de tichete de masa corespunzator perioadei in care se afla la punctul de lucru respectiv.
Daca ati incetat contr.munca, arerea mea este ca trebuie sa calculati cate zile ati lucrat din luna in care ati incetat contr.munca, inmultiti cu 2, pentru a vedea cate ar fi trebuit sa utilizati, si vedeti cate tichete trebuie sa restituiti. Nu stiu daca puteti dovedi in alt fel.
In situatia in care nu le-ati utilizat intr-o luna pe toate...chiar nu ma duce capu. Sunt curioasa sa aflu si eu modalitatea in care se face dovada utilizarii tichetelor de masa.:-/
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2008
ContSters53919, utilizator
Este practic imposibil de demonstrat faptul ca tichetele au fost utilizate sau nu.
Tichetele de masa se acorda cate unul pentru fiecare zi lucrata in luna. In cazul in care ati primit in avans tichetele pentru luna viitoare si ati lucrat toata luna, atunci va trebui sa restituiti tichetele aferente zilelor in care nu ati lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa ghita gabriel ghita gabriel pot acorda tichete de masa pentru zilele cand salariatul este in liber pentru ore suplimentare? (vezi toată discuția)
Tichetele de masa la program redus agrigoroaeiirina agrigoroaeiirina o salariata insarcinata, aflata in program de lucru redus cu 2 ore, la cate tichete de masa are dreptul intr-o luna? (vezi toată discuția)
Nr. de tichete de masa ce poate fi acordat angajatilor sonder sonder Buna Ziua Care este nr de tichete de masa care poate fi acordat angajatilor,si care este legea care reglementeaza acest domeniu.Acestea(bonurile),nefiind ... (vezi toată discuția)