avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa

pot acorda tichete de masa pentru zilele cand salariatul este in liber pentru ore suplimentare?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:10, 20 Iulie 2014
Salaritului nu i se acorda tichete de masa in zilele in care beneficiaza de timp liber in compensarea orelor suplimentare.
Dupa cum dispune art. 6 alin. (1) din Legea 142/1998, „salariatul poate utiliza, lunar, un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile in care este prezent la lucru in unitate . Potrivit prevederilor art. 9 din acelasi act normativ „salariatul are obligatia sa restituie angajatorului, la finele fiecarei luni, precum si la incetarea contractului individual de munca, tichetele de masa neutilizate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetele de masa la program redus agrigoroaeiirina agrigoroaeiirina o salariata insarcinata, aflata in program de lucru redus cu 2 ore, la cate tichete de masa are dreptul intr-o luna? (vezi toată discuția)
Tichete masa sonder sonder Buna Ziua Art.9 din L142/1998 privind tichetele de masa,prevede ca ""Salariatul are obligaţia sa restituie angajatorului, la finele fiecărei luni, precum ... (vezi toată discuția)
Bonurile de masă Sâmburică Sâmburică Este corect sau nu, să nu ți se acorde bonul de masă, pentru un liber plătit, care ți-a fost acordat în urma acumulării de ore suplimentare? (vezi toată discuția)