avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare... la avocat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare... la avocat?

Am auzit la stiri ca nu numai la notar vom putea merge de acum inainte sa vindem sau sa cumparam o casa si ca avocatii au si ei acest drept . ce puteti spune despre asta?
Asa cica! VETI putea!=D>
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2008
ContSters53919, utilizator
sa inteleg ca asta este o veste buna . poate avocatii nu vor pretinde 2% sau mai mult comision ptr o vanzare-cumparare a unui apartament:)
Daca va referiti la impozitul pe venitului din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, atunci sa stiti ca acesta se va plati indiferent daca incheiati contractul de vanzare-cumparare la un notar public sau la un avocat.
AM auzit si eu stirea respectiva si nu pot sa spun decat ca e... presa romaneasca! Ceea ce a facut avocatul respectiv, adica sa ateste un contract de vanzare pe apartament, si sa se judece cu OCPI pentru intabulare, se putea face si pana acum, nu e nimic, DAR ABSOLUT NIMIC nou. Ideea e ca legea impuneforma autentica numai pentru contracte pe terenuri, nu si celelalte imobile; din pacate, legea publicitatii imobiliare prevede ca intabularea se face pe baza actului original si a extrasului CF pentru autentificare, ce nu poate fi solicitat decat de notar. Avocatul din stirea minunata de azi nu a facut altceva decat sa isi asume pierderea unui timp pentru a cere in instanta dispunerea intabularii, nimic spectaculos. De ce nu am mai auzit de asta? Pentru ca nimeni nu are timp de pierdut prin instantele romanesti in care exista posibilitatea sa nu isi gaseasca dreptatea. Fiecare poate pune in balanta onorariul notarial cu onorariul avocatului plus 1-2 ani de judecata inainte sa devina proprietar.
De asemenea conform Art. 92 din statut
"(1) Un act juridic semnat în faţa avocatului, care poartă o încheiere, o rezoluţie, o ştampilă sau un alt mijloc verificabil de atestare a identităţii părţilor, a consimţământului şi a datei actului poate fi prezentat notarului spre autentificare."

Alte discuții în legătură

Intabulare transfer constructie fara contract autentic ContSters20980 ContSters20980 Dragi colegi, Ce parere aveti despre posibilitatea transferului dreptului de proprietate asupra unei constructii in felul urmator: contract autentic numai ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)