buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema si anume....momentan sunt in concediu de crestere copil de 8 luni dar intentionez sa-mi deschid o firma....cum procedez...care sunt pasii...?? anunt la primarie sa-mi suspende plata indemnizatiei, apoi imi dau demisia de la firma si dupa aceea imi depun doc.ptr firma ..? sau anunt primaria ultima cand deja am firma?
daca contractul meu de munca este suspendat ....mai sunt obligata sa fac zilele de preaviz daca angajatorul nu accepta incetarea cim la intelegere ??????
1. Faceti o cerere de reluare a activitatii , pe baza careia angajatorul va emite decizia de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii.
2. In acelasi timp , puteti depune si cererea de incetare a raportului de munca cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.
3. Tot in acelasi timp, depuneti si actele de constituire a S.C.
4. Odata cu cererile depuse la angajator , anuntati si AJPS de reluarea activitatii.
P.S.
daca va dati demisia atunci , regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.
Cum interpretati oug 111/2010
art. 16
(2) Plata indemnizaţiei prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) şi art. 9 alin. (5) şi (6) se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
i) beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an respectiv 3 ani...
daca la firma nu inregistrez venituri pot pastra indemnizatia, sau atunci cand inregistrez venituri sa instiintez primaria...???
1. OUG nr.111/2010 este aplicabila persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 ianuarie 2011.
2. Pe perioada CCC daca nu realizati venituri din salarii, venituri din activitati independente si venituri din activitati agricole, puteti beneficia in continuare de indemnzatia pentru CCC.
daca OUG nr.111/2010 este aplicabila persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 ianuarie 2011...noi cele care am nascut inainte de aceasta data ce lege ne este aplicabila..?
imi cer scuze ptr neindemanare si va multumesc pentru raspunsuri