avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute - cat dureaza un proces la CEDO ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute - cat dureaza un proces la CEDO ?

Buna ziua,
Am primit o decizie de la o curte de apel prin care se instituie o servitute de trecere temporara cu piciorul prin casa mea desi expertizele din dosar aratau posibilitatea vecinilor de a crea acces separat si precizau ca nu se impune servitute de trecere. Casa vecinilor si curtea alaturata ei au iesire la calea publica. Deci s-a instituit o servitute temporara fara proba tehnica care sa instituie servitutea sau sa precizeze traseul de servitute. S-a instituit servitute pentru un an ca sa fie obtinute avizele pentru constructia unei scari noi de acces insa fara a se retine ca parte integranta a deciziei vreuna din cele doua expertize de constructii care aratau variantele posibile de construire a scarii. Nu am intalnit o situatie asemanatoare in cazuistica judiciara pentru servitute de trecere temporara. Ori sunt intrunite atributiile unei servituti ori nu sunt. Fie definitiva fie temporara. Consider ca nu s-a respectat art. 616 cod civil si vreau sa trimit cazul la CEDO. Am inteles ca la CEDO un proces dureaza cinci ani. Cunoasteti mai de data recenta care-i procedura pentru CEDO ? Credeti ca sunt indreptatita sa trimit acest caz la CEDO ? Multumesc si va doresc o zi buna !

Alte discuții în legătură

Servitutea de trecere - cedo nicoleta_85 nicoleta_85 Cunoaste cineva decizii CEDO cu privire la [u]servitutea de trecere[/u]? sau spete in care sa se fi discutat si acest aspect? Multumesc (vezi toată discuția)
Punerea in aplicare a deciziei irevocabile andnow? andnow? Am primit o decizie irevocabila a Curtii de Apel care da drept de servitute temporara de un an vecinilor mei pe scara si veranda imobilului meu pe motivul ... (vezi toată discuția)