avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punerea in aplicare a deciziei irevocabile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punerea in aplicare a deciziei irevocabile

Am primit o decizie irevocabila a Curtii de Apel care da drept de servitute temporara de un an vecinilor mei pe scara si veranda imobilului meu pe motivul timpului necesar pentru a obtine autorizatii si a-si construi scara de acces proprie. In fapt in acest moment ei intra in apartamentul lor pe terenul, scara, veranda si holul de la etaj al imobilului meu. Considerati ca pot bloca accesul lor prin holul casei mele pe baza acestei decizii ?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 08:05, 19 Iulie 2011
In proces nu a fost efectuata o expertiza pentru stabilirea caii pe care trebuie sa o urmeze dreptul de servitute?
Inteleg ca hotararea nu se refera si la hol, ci doar la scara si veranda.

Dreptul de servitute de trecere este dreptul de acces al proprietarului "locului infundat" catre si de la proprietatea sa la calea publica. Daca prin blocarea accesului vecinilor prin holul casei dvs. le blocati dreptul de servitute stabilit prin respectiva hotarare judecatoreasca, raspunsul este : "nu, nu puteti".
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere versus drum de acces lili ticala lili ticala In 1999 am obtinut o decizie definitiva de la Curtea de Apel pt servitute de trecere,intrucat casa si terenul sunt intr-un loc infundat ,fara alte cai de ... (vezi toată discuția)
Care este procedura de stingere a dreptului de trecere acordat unui lot care avea deschidere la drum public RusRIM RusRIM Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil P+5 edificat in anul 2016 pe un teren cu 2 deschideri stradale pe care se afla casa batraneasca a proprietarului care a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu apa postaluipi postaluipi Buna ziua, As vrea sa ma indrumati in urmatoarea problema: cu 4 ani in urma am cumparat un apartament la etajul 4/4 si mentionez ca personal nu am facut nici ... (vezi toată discuția)