avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere deces in familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere deces in familie

La un coleg i-a murit socrul. De cate zile libere beneficiaza conform noului cod al muncii si daca poate beneficia si de ceva ajutor banesc?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 3 Iulie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Ce articol din codul muncii prevede ca salariatul are dreptul la 3 zile libere pentru decesul socrului?:-/:help:
ANCA2002 a scris:

La un coleg i-a murit socrul. De cate zile libere beneficiaza conform noului cod al muncii si daca poate beneficia si de ceva ajutor banesc?
Multumesc

Codul Muncii prevede:
Art. 152 (1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Asadar, in ccm aplicabil angajatorului sau in R.I. al acestuia trebuie sa fie prevazute durata acestor zile libere platite.
In lipsa unor asemenea prevederi , atunci se poate negocia cu angajatorul acordarea unor astfel de zile libere platite.

Daca va referiti la fostul CCMN acesta prevedea la art.61 alin.1 lit.d acordarea de 3 zile libere platite pentru decesul socrilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie ileanacs ileanacs Buna ziua. Pentru mine este inca neclar: CCMN 2007-2010 este inca in vigoare ? Se aplica CCMN 2011-2014? Sau nici unul din acestea? Ca sa ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite casatorie dupa noul cod al muncii 2011 Johndaniell Johndaniell am trimis cererea de concediu + copie dupa certificatul de casatorie, si am primit urmatorul raspuns : .. Dreptul la zile libere platite pentru casatorie ... (vezi toată discuția)
Zile libere ioanagliga ioanagliga Cate zile libere se acorda in cazul decesului unui cumnat? As mai dori sa stiu daca zilele libere acordate sunt platite sau nu. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)