Buna ziua,
Am un spatiu comercial si cineva a construit o serie de 7 garaje pe care le-a si imprejmuit cu un gard in asa fel incat a sugrumat accesul in parcarea din fata spatiului comercial.
Garajele au fost construite pe un punct termic al Radet si pe retea de canalizare,insa am inteles ca apartin unor persoane influente,care nu au de-a face cu legea.
Am constatat ca in sectorul 2 s-au ridicat garajele inainte de alegeri,dar acestea au ramas bine-mersi,chiar daca intr-o zi cei de la Apa Nova lucrau printr-un garaj ca sa remedieze o avarie?!
Am solicitat Primariei sectorului 2 si PMB ca sa verifice legalitatea construirii acestor garaje si a imprejmuirii,si mi s-a raspuns ca au la baza o autorizatie de construire eliberata in 1996(cel mai probabil ca este una din autorizatiile provizorii,care nu mai sunt valabile,dupa cum am vazut )
Am solicitat celor din PMB care mi-au semnat raspunsul scris,sa-mi prezinte si mie aceasta autorizatie,insa mi-au spus ca nu sunt obligati ca sa-mi arate mie acel document!
Ce sfat imi dati pentru a putea rezolva aceasta problema?
Depuneti o cerere la Primarie, in temeiul Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
Dacă organul autorităţii publice refuză solicitantului accesul la o anume informaţie, este dator să facă dovada că, în acel caz concret, refuzul este întemeiat din motivele de protejare a unui interes major, cum ar fi interesul securităţii statului sau că e vorba de informaţiile cu privire la datele personale ale altora.
Solicitantul are dreptul la o informaţie autentică şi completă, iar organul autorităţii publice care a furnizat o informaţie falsă sau incompletă răspunde penal (art.46, punctul 4). Organul autorităţii publice răspunde pentru paguba apărută pe motivul refuzului neîntemeiat al accesului la informaţia solicitată.
Va multumesc,
Voi depune o cerere la PMB prin care sa el solicit explicit sa mi se prezinte autorizatia cu pricina,dar as vrea sa fac mentiuni cu privire la textele de lege pe care mi le-ati mentionat!
Am si planuri topografice si documente si poze care atesta faptul ca am dreptate,sunt 99% sigur ca este vorba de un abuz al unui functionar interesat sa blocheze demersul meu!