avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata facturilor in euro.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata facturilor in euro.

Administratorul vrea sa plateasca facturile primite de la furnizorii din Romania in euro, facturile primite sunt in lei. Se poate plati in euro daca facturile sunt in lei?
Avam clienti in exterior incasam in ct in euro si din acel cont vrea sa plateasca furnizorul.Daca se plateste in valuta avem si aici diferente de curs valutar, nu?
Multumesc
In cazul de fata avem un raport comercial intre un rezident si un nerezident, rezultand ca se poate factura si plati in valuta.
Rezidentii sau nerezidentii, ultima oara cand am verificat erau persoane fizice. Faci confuzii prietene :)
Prietene, sa ne intelegem:
o persoana fizica ca dealtfel si o persoana juridica poate sa fie rezidenta sau nerezidenta. Se pare ca tu confuzi. Pentru edificare ai la dispozitie regulamentul BNR care defineste notiunile de persoana rezidenta sau nerezidenta. Este foarte clar, legal dar si logic.
Buna ziua,

in cazul a doua societati din romania ambele platitoare de tva:
- una dintre societati, firma de transport marfa, poate factura celei de a doua un transport in euro? factura va fi cu tva, doar moneda facturii sa fie euro?

vcontv a scris:

Prietene, sa ne intelegem:
o persoana fizica ca dealtfel si o persoana juridica poate sa fie rezidenta sau nerezidenta. Se pare ca tu confuzi. Pentru edificare ai la dispozitie regulamentul BNR care defineste notiunile de persoana rezidenta sau nerezidenta. Este foarte clar, legal dar si logic.

Da, daca face dovada rezidentei cu acte de identitate conform legii. Citez din regulamenul BNR:
4.3. Nerezidenţi:

a) persoanele fizice - cetăţeni străini, cetăţeni români şi apatrizi, cu domiciliul în străinătate, atestat cu documente de identitate emise conform legii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata transport international csehalina csehalina Buna, am o intrebare, sper ca ma poate ajuta cineva, as vrea sa stiu daca un furnizor roman imi face un transport international de marfa, poate sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Achizitie de la o pers.fizica lidiao lidiao Buna ziua, am achizitionat de la o persoana fizica un utilaj, am incheiat un contract intre mine si el, plata am facut-o din contul de euro, pe contract trec ... (vezi toată discuția)
Plata euro sau lei andreea2020 andreea2020 Buna dimineata. Doresc sa cumpar un apartament urmand sa inchei un antecontract. Avansul [arvuna] achitata in fata notarului se poate plati in Euro ? Am ... (vezi toată discuția)