avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim pe tara de la 01.01.2011 cat este
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim pe tara de la 01.01.2011 cat este

buna ziua .Va rog ajutati-ma si pe mine cineva care este salariul minim pe tara de la 01.01.2011 minim brut atat pentru necalificati cat si pentru calificatii studii superioare .va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 30 Iunie 2011
salariul minim pe economie în mediul privat este 700 de lei.
Salariul minim pe tara este de 670 lei, conform HG 1193/2010.

Art. 1. — Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 670 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 170 de ore in medie pe luna in anul 2011 reprezentand 3,94 lei/ora.
Art. 2. — Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut la art. 1.
Art. 3. — (1) Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 si 2 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.
(2) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac de catre personalul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale prin inspectoratele teritoriale de munca judetene si al municipiului Bucuresti, imputernicit, dupa caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 4. — La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, Hotararea Guvernului nr. 1.051/2008 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 649 din 12 septembrie 2008, se abroga.

Mahetin a scris:

salariul minim pe economie în mediul privat este 700 de lei.


1. Ce spuneti dvs. nu este nimic oficial, nu este precizat in nici un act normativ.
2. Daca exista CCM la nivel de unitate, grupuri de unitati sau ramura, in vigoare, si care prevad un alt salariu minim, mai mare de 670 lei, atunci se aplica acest salariu mai mare.

CURALA:
1. Raspunsul dat lui @Mahetin este valabil si pentru dvs.
2. Daca nu aveti CCM aplicabil unitatii dvs. si/sau daca in Regulamentul intern al unitatii nu aveti grila de salarizare si/sau coeficienti de salarizare in functie de nivelul de studii prevazut pentru fiecare post atunci fiecare salariat isi negociaza salariul cu angajatorul.
Mahetin a scris:

salariul minim pe economie în mediul privat este 700 de lei.


Numai pentru unele ramuri de activitate aceasta este valoarea salariului minim brut negociat ... pentru alte ramuri, se aplica salariul minim brut pe tara stabilit prin HG nr.1193/2010 - 670 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare absolvent studii superioare paok paok Va rog sa-mi spuneti care este prin lege(care?)salariul minim pe economie ptr.absolventii de studii superioare,pe care angajatorul este obligat sa-l ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la salariul minim, conform noului cod al muncii arakys arakys Va salut! Doresc sa aflu care este salariul minim pe economie pentru un loc de munca calificat, la patron. Deasemenea vreau sa stiu ce lege stabileste/obliga ... (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)