avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatia de a executa o hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatia de a executa o hotarare judecatoreasca

Buna ziua.
In anul 2007, in timpul casatoriei, am contractat un credit bancar pentru nevoi personale cu ipoteca (garantat cu apartamentul fratelui fostului sot), credit pentru care a semnat in calitate de codebitor si sotul meu, insa pentru acordarea acestuia au fost luate in calcul doar veniturile mele, el fiind persoana fizica autorizata si banca neluand in considerare si veniturile lui.
In anul 2009, in urma procesului de partaj, pe baza tranzactiei incheiate intre parti, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (hotarare investita cu formula executorie) creditul, o data cu alte bunuri, i-a fost atribuit fostului sot.
Judecatorul a sustinut permanent faptul ca banca trebuie sa ia in considerare fara discutii aceasta hotarare judecatoreasca, intrucat are putere de lege si prevaland un contract de impurumut bancar, iar calitatea de imprumutat a acelui credit sa o schimbe pe fostul sot, astfel eu fiind scoasa si din bazele de date ca fiind imprumutata.
Am investit hotararea judecatoreasca cu formula executorie si am inaintat-o bancii, insa aceasta nu vrea sa tina seama de ea, nefiind de acord sa nu mai figurez eu ca fiind imprumutat. Solutia lor este ca fostul sot sa mearga la banca si in urma unei analize asemenatoare celei ale acordarii unui nou credit, in cazul in care indeplineste conditiile, ceea ce nu cred, sa transfere creditul pe el.
Problema la el se pune ca nu are venituri la vedere cu care sa poata dovedi bancii ca poate achita bancii.
Problema mea este ca figurez in Biroul de credite cu acest credit si imi influenteaza gradul de indatorare, neputand contracta niciun credit, mai ales ca acest credit e pe 25 ani, pt ca in privinta platii ratelor nu imi fac probleme, avand in vedere ca ipoteca o constituie apartamentul fratelui lui.
Este posibil ca prin deschiderea unui nou proces, banca, in calitate de parat, sa poata fi obligata printr-o noua hotarare judecatoreasca, sa duca la indeplinire hotararea judecatoresca initiala.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Atribuire credit prin partaj cristina79 cristina79 Buna ziua. In 2007, in timpul casatoriei, am contractat un credit bancar pentru nevoi personale cu ipoteca (garantat cu apartamentul fratelui fostului sot), ... (vezi toată discuția)
Neducere la indeplinire a unei hotarari judecatoresti cristina79 cristina79 Buna ziua. Am contractat un credit pt nevoi personale cu ipoteca in timpul casatoriei (garantat cu apartamentul fratelui fostului sot), credit pentru care a ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii de expedient cristina79 cristina79 Buna ziua. Am contractat un credit pt nevoi personale cu ipoteca in timpul casatoriei (garantat cu apartamentul fratelui fostului sot), credit pentru care a ... (vezi toată discuția)