avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atribuire credit prin partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atribuire credit prin partaj

Buna ziua.
In 2007, in timpul casatoriei, am contractat un credit bancar pentru nevoi personale cu ipoteca (garantat cu apartamentul fratelui fostului sot), credit pentru care a semnat in calitate de codebitor si sotul meu, insa pentru acordarea acestuia au fost luate in calcul doar veniturile mele, el fiind persoana fizica autorizata si banca neluand in considerare si veniturile lui.
Anul acesta, in urma procesului de partaj, pe baza tranzactiei incheiate intre parti, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, creditul, o data cu alte bunuri, i-a fost atribuit fostului sot. Judecatorul a sustinut permanent faptul ca banca trebuie sa ia in considerare fara discutii aceasta hotarare judecatoreasca, intrucat are putere de lege, si calitatea de imprumutat a acelui credit sa o schimbe pe fostul sot, astfel eu fiind scoasa si din bazele de date ca fiind imprumutata.
Am investit hotararea judecatoreasca cu formula executorie si am inaintat-o bancii, insa aceasta nu vrea sa tina seama de ea, nefiind de acord sa nu mai figurez eu ca fiind imprumutat. Solutia lor este ca fostul sot sa mearga la banca si in urma unei analize asemenatoare celei ale acordarii unui nou credit, in cazul in care indeplineste conditiile, ceea ce nu cred, sa transfere creditul pe el.
Problema la el se pune ca nu are venituri la vedere cu care sa poata dovedi bancii ca poate achita bancii.
Problema mea este ca figurez in Biroul de credite cu acest credit si imi influenteaza gradul de indatorare, neputand contracta niciun credit, mai ales ca acest credit e pe 25 ani, pt ca in privinta platii ratelor nu imi fac probleme, avand in vedere ca ipoteca o constituie apartamentul fratelui lui.
In situatia expusa ce ma sfatuiti sa fac pentru a putea scapa de acest credit.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 22:16, 28 Mai 2011
am si eu o solutie asa..
acum sunt in apel..
judecatorul/instanta nu poate modifica/schimba partile unui contract de credit..chiar in conditiile in care banca ar fi parte in dosar...
solutiae o novatie..insa pentru asta tre sa fie consens..ca pentru orice contract..
altfel, astea cu impartirea creditelor sunt, cred, aiureli
deci are dreptate banca:)
ar fi trebuit sa obtineti acordul bancii in prealabil sau s-o citati la partaj, ca hotararea sa-i fie opozabila.
sunteti la mana bancii.. sa duca fostul sot giranti, alt codebitor.. sau sa mai garanteze cu un bun, suplimentar.. solutii se gasesc, mai ales daca sotul ar avea bunavointa
cristina79 a scris:

Anul acesta, in urma procesului de partaj, pe baza tranzactiei incheiate intre parti, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, creditul, o data cu alte bunuri, i-a fost atribuit fostului sot. Judecatorul a sustinut permanent faptul ca banca trebuie sa ia in considerare fara discutii aceasta hotarare judecatoreasca, intrucat are putere de lege, si calitatea de imprumutat a acelui credit sa o schimbe pe fostul sot, astfel eu fiind scoasa si din bazele de date ca fiind imprumutata.

Om si el, judecatorul. Adica, supus greselii.

Din pacate, greseala este una elementara. Ceea ce denota ca justitia, atunci cand schioapata, nu o face din vina ei vina ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a executa o hotarare judecatoreasca cristina79 cristina79 Buna ziua. In anul 2007, in timpul casatoriei, am contractat un credit bancar pentru nevoi personale cu ipoteca (garantat cu apartamentul fratelui fostului ... (vezi toată discuția)
Neducere la indeplinire a unei hotarari judecatoresti cristina79 cristina79 Buna ziua. Am contractat un credit pt nevoi personale cu ipoteca in timpul casatoriei (garantat cu apartamentul fratelui fostului sot), credit pentru care a ... (vezi toată discuția)
Credit atribuit prin partaj cristina79 cristina79 Buna seara. In 2007, in timpul casatoriei, am contractat la Volksbank un credit pentru nevoi personale cu ipoteca (garantat cu apartamentul fratelui fostului ... (vezi toată discuția)