avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit atribuit prin partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit atribuit prin partaj

Buna seara.
In 2007, in timpul casatoriei, am contractat la Volksbank un credit pentru nevoi personale cu ipoteca (garantat cu apartamentul fratelui fostului sot), credit pentru care a semnat in calitate de codebitor si sotul meu, insa pentru acordarea acestuia au fost luate in calcul doar veniturile mele, el fiind persoana fizica autorizata si banca neluand in considerare si veniturile lui.
Anul acesta, in urma procesului de partaj, pe baza tranzactiei incheiate intre parti, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, creditul, o data cu alte bunuri, i-a fost atribuit fostului sot. Judecatorul a spus ca banca trebuie sa ia in considerare fara discutii aceasta hotarare judecatoreasca, intrucat are putere de lege, si calitatea de imprumutat a acelui credit sa o schimbe pe fostul sot, astfel eu fiind scoasa si din bazele de date ca fiind imprumutata.
Am investit hotararea judecatoreasca cu formula executorie si am inaintat-o bancii, insa aceasta nu vrea sa tina seama de ea, nefiind de acord sa nu mai figurez eu ca fiind imprumutat. Solutia lor este ca fostul sot sa mearga la banca si in urma unei analize asemenatoare celei ale acordarii unui nou credit, in cazul in care indeplineste conditiile, ceea ce nu cred, sa transfere creditul pe el.
Problema la el se pune ca nu are venituri la vedere cu care sa poata dovedi bancii ca poate achita bancii.
Problema mea este ca figurez in Biroul de credite cu acest credit si imi influenteaza gradul de indatorare, neputand contracta niciun credit, mai ales ca acest credit e pe 25 ani, pt ca in privinta platii ratelor nu imi fac probleme, avand in vedere ca ipoteca o constituie apartamentul fratelui lui.
In situatia expusa ce ma sfatuiti sa fac pentru a putea scapa de acest credit.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:57, 4 Octombrie 2009
Notificati banca prin executor judecatoresc ca in termen de 3 zile sa preschimbe actele de credit. Apoi faceti plangere penala impotriva bancii si a celor care refuza sa indeplineasca o hotarare judecatoreasca, incepand cu directorul banii. Cereti si despagubiri de 100 de euro pentru fiecare zi de intarziere in aplicarea hotararii.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat
ralu21 a scris:

Notificati banca prin executor judecatoresc ca in termen de 3 zile sa preschimbe actele de credit. Apoi faceti plangere penala impotriva bancii si a celor care refuza sa indeplineasca o hotarare judecatoreasca, incepand cu directorul banii. Cereti si despagubiri de 100 de euro pentru fiecare zi de intarziere in aplicarea hotararii.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin



=D> Solutia propusa de Raluca mi se pare foarte corecta ! Eu as incerca intai o procedura de conciliere printr-un avocat inainte sa procedez la sesizarea parchetului si a politiei prin plangere penala. In mod evident este un abuz in serviciu generat insa de o hotarare judecatoreasca aberanta! Cum sa atribui prin partaj un credit unei persoane care nu poate demonstra ca are surse de venit? Banca poate invoca inopozabilitatea acelei hotarari judecatoresti daca nu a fost citata in calitate de parat ! Neputandu-se opune in instanta , hotararea nu ii este opozabila!Parerea mea este ca daca veti merge pe calea penala nu veti obtine mare lucru deoarece banca nu s-a judecat cu dvs iar instanta nu poate impune unui tert ce sa faca cata vreme el nu este parte in proces!B-)
Practic sunteti fortati sa mergeti la intimidare cu banca ....singura dvs speranta este aceea ca bancii nu ii va conveni acest gen de actiune , nociva pentru publicitatea ei!
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
domnul mihai grigore are dreptate. banca trebuia citata, iar acea procedura care v-o impun acum trebuia sa fie facuta anterior tranzactiei, respectiv hotararii de partaj. parerea mea este ca o sa merga nici cu intimidarea, mai ales acum cand bancile se cam feresc sa dea credite :(. culpa este atat a dumneavoastra care trebuia sa introduceti banca in proces cat si a instantei care nu trebuia sa ia act de tranzactie. asa ca, daca nu merge cu intimidarea nu puteti decat sa va mai judecati inca o data :(.
Banca poate dormi linistita. Iar judele care a dat sentinta sa mai puna mana pe carte. Hotararea judecatoreasca nu este opozabila bancii. Apoi, chiar daca banca ar fi fost citata, judecatorul nu putea, fara acordul bancii, sa faca o astfel de novatie. Nu era de competenta instantei sa intervina in acest fel intr-un contract fara a exista acordul creditorului.

E o monstruozitate juridica si jurisprudentiala.
am incercat sa raspund delicat si sa arat ca primul pas era citarea bancii pentru ca aceasta sa-si poata dea cu parerea :">. nu am experienta dumneavoastra domnule themis pentru a-mi permite o postare atat de directa :">. dar... aveti dreptate...

Alte discuții în legătură

Atribuire credit prin partaj cristina79 cristina79 Buna ziua. In 2007, in timpul casatoriei, am contractat un credit bancar pentru nevoi personale cu ipoteca (garantat cu apartamentul fratelui fostului sot), ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii de expedient cristina79 cristina79 Buna ziua. Am contractat un credit pt nevoi personale cu ipoteca in timpul casatoriei (garantat cu apartamentul fratelui fostului sot), credit pentru care a ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a executa o hotarare judecatoreasca cristina79 cristina79 Buna ziua. In anul 2007, in timpul casatoriei, am contractat un credit bancar pentru nevoi personale cu ipoteca (garantat cu apartamentul fratelui fostului ... (vezi toată discuția)