avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta:
tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in zona com.Sipote jud. Iasi. Eu domiciliez in Bucuresti si mai am doi frati in com. Sipote. Tatal meu nu a fost casatorit si nu sunt alti mostenitori, si nu s-a facut dezbaterea mostenirii pana in prezent.
Cel mai recent răspuns: PERESCU ANDREEA , Consilier juridic 16:33, 17 August 2011
succesiunea trebuie dezbatuta la un notariat din zona unde tatal dvs a avut ultimul domiciliu. in fara de dvs si fratii dvs ar mai fi si sotia tatalui dvs cu vocatie succesorala. trebuie sa mergeti la notar cu actele de stare civila, cu certificatul de deces, cu actul de proprietate al terenului, cu certificat fiscal ca s-a achitat impozitul pe teren.
Da, va trebui sa adresati o cerere la un notar de acolo, nu in Bucuresti.
Adica la ultimul domiciliu al defunctului.
athe a scris:

in fara de dvs si fratii dvs ar mai fi si sotia tatalui dvs cu vocatie succesorala.

Tatal nu a fost casatorit.... Fratii vor primi in cote egale masa succesorala.
Pe langa certificatul de deces al tatalui, actele de stare civila ale mostenitorilor(certificat de nastere si certificat de casatorie, daca este cazul), actele de proprietate, certificatul de atestare fiscala de la Primaria Sipote, jud. Iasi, toate actele in original, mai sunt necesari 2 martori (cu buletinele la ei) care sa declare ca l-au cunoscut pe tatal dvs, ca a fost necasatorit si ca are 3 copii/mostenitori.
Notarul va deschide un dosar succesoral. Onorariul minim pt. o succesiune incepe de la 186 RON + legalizari acte stare civila. Onorariul notarial se va stabili in functie de cati m.p. are terenul inmultit cu o valoare. Se va comanda de catre notar un extras de carte funciara pt informare pt terenul respectiv, care costa 20 RON, daca terenul este intabulat.
Mostenitorii trebuie sa aiba asupra lor C.I./buletine valabile.
Daca terenul are constructii pe el, este necesar planul de situatie pt aceste constructii din care sa rezulte suprafata lor utila.
Exista testament sau conturi bancare/actiuni ale defunctului?
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
PERESCU ANDREEA, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters307192 ContSters307192 Buna seara,am o intrebare daca ma puteti ajuta ?In cazul in care un parinte este decedat si mai ai 3 frati la succesiune se cer toate actele copiilor (acte de ... (vezi toată discuția)
Cum devin proprietar pe terenul unde am casa amplasata? sinad sinad Buna ziua! Vin la dvs. cu o mare rugaminte si daca se poate sa imi raspundeti. Eu si fratele meu suntem mostenitori ai tatalui meu care a murit in urma cu ... (vezi toată discuția)
Unde pot face mostenirea? CiprianJipa CiprianJipa Buna Ziua, Tatal meu a decedat. Nu am frati/surori, sunt unic mostenitor. Trebuie sa fac actele de mostenire, nici nu stiu care e termenul - dezbaterea ... (vezi toată discuția)