avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie grupa I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie grupa I

Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu calculul varstei de pensionare? situatia sta cam asa:
Vechime totala 31 de ani, din care 22 ani grupa I de munca, iar varsta mea este 51 ani impliniti.
La ce varsta pot iesi la pensie ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 09:03, 3 Iulie 2011
Stagiul complet de cotizare: 35 ani
Virsta de pensionare: 54 ani ( 2014)

Reducere de 11 ani pt. perioada lucrata in gr.1
daca varsta de pensionare este de 64 ani si se reduce cu 11 nu raman 53 de ani ? sau se tine cont de stagiul complet de cotizare de 35 de ani ce trebuie atins?
Varsta de pensionare este in functie de luna si anul nasterii.

Dati mai multe date: femeie sau barbat, data nasterii (ziua, luna, anul)
Din datele postate de dv.rezulta ca sunteti nascut in 1960 .Gr.I-a de munca a fost pana in 01.04.2001.Daca dv. nu ati lucrat in conditii speciale sau intreprinderea si locul de munca nu au primit avizul pt. conditii speciale de munca conf. legii 263/2010 sunteti asimilat la conditii deosebite de munca si beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu numai 5 ani.Pensionare la limita de varsta in luna cand impliniti 60 de ani.
sunt nascut in aprilie 1960, am obtinut grupa I de munca in instanta,
31 de ani vechime, din care 22 ani grupa I + armata facuta

Alte discuții în legătură

Cu cat se reduce varsta standard de pensionare pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta? pandele1 pandele1 Sunt nascut in data 15.01.1957 cu un stagiu total de cotizare de 43 ani si 11 luni, din care 21 ani in grupa I in procent de 100% si 1 an conditii speciale in ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? Ovidiu Stanciu Ovidiu Stanciu Am in grupa de munca 1- 20 de ani , varsta de 53 de ani .Se poate sa ma pensionez de la aceasta varsta? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata BODROS GHEORGHE BODROS GHEORGHE buna ziua sotia mea a lucrat in grupa 1 de munca suta la suta 20 de ani, si alti 5 ani in alte domenii. as dori sa stiu ,daca se incadreaza in lege pt. a ... (vezi toată discuția)