avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie grupa I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie grupa I

Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu calculul varstei de pensionare? situatia sta cam asa:
Vechime totala 31 de ani, din care 22 ani grupa I de munca, iar varsta mea este 51 ani impliniti.
La ce varsta pot iesi la pensie ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 09:03, 3 Iulie 2011
Ati obtinut in instanta si echivalarea gr.I-a cu conditii speciale de munca?
nu scrie nimic de conditii speciale de munca.
Solutie: Respins excepţia prescripţiei dreptului la acţiune. Admite acţiunea. Constată că reclamantul a desfăşurat activitate în grupa I de muncă.
Am lucrat in metalurgie, deci e posibil si conditii speciale de munca dar nu stiu concret.
Va uitati in Legea 263/2010,postata pe forum si o sa aflati daca intreprinderea unde ati lucrat se afla printre unitatile si locurile de munca care au obtinut avizul pt. conditii speciale.
pe decizie scrie grupa I de munca 100%, iar intreprinderea unde am lucrat este Intreprinderea de Sarma Buzau
SC DUCTIL-SA Buzau nu figureaza in lista cu unitatile care au primit avizul pt.conditii speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu cat se reduce varsta standard de pensionare pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta? pandele1 pandele1 Sunt nascut in data 15.01.1957 cu un stagiu total de cotizare de 43 ani si 11 luni, din care 21 ani in grupa I in procent de 100% si 1 an conditii speciale in ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? Ovidiu Stanciu Ovidiu Stanciu Am in grupa de munca 1- 20 de ani , varsta de 53 de ani .Se poate sa ma pensionez de la aceasta varsta? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata BODROS GHEORGHE BODROS GHEORGHE buna ziua sotia mea a lucrat in grupa 1 de munca suta la suta 20 de ani, si alti 5 ani in alte domenii. as dori sa stiu ,daca se incadreaza in lege pt. a ... (vezi toată discuția)