avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta coasigurat

Buna ziua.Din data de 25.01.2007 mi s-a eliberat decizia de pensionare de limita de varsta in urma careia primesc o pensie de x Ron din care mi se retine y Ron CASS si z Ron impozit,in consecinta figurez a avea statutul de asigurat(mentionez ca in acest moment lucrez la o firma X cu contract de colaborare).Sotia mea nu are nici un venit impozabil si doreste a obtine o adeverinta de coasigurat de la CASMB pt a-i deservi medicului de familie.Am fost la CASMB unde am incercat a depune un dosar ce contine:copie dupa cartea mea de munca,fisa fiscala a anului 2006,adeverinta de venit de la Administratia Financiara de pe ultimii 6 ani (atat pt mine cat si pentru sotie),copie dupa certificatul de casatorie,copie dupa decizia de pensionare ,copie ultimul talon de pensie si certificat constatator de la ONRC.In urma incercarii de a depune dosarul de la CASMB ,doamna de la ghiseu mi-a respins dosarul spunand ca adeverinta de asigurat trebuie sa mi-o elibereze firma la care in prezent lucrez(din data de 01.11.2008 am lucrat cu contract individual de munca in care aveam trecute 2 ore,acum firma imi face toate formalitatile pt a-mi crea statutul de PFA urmand a incheia un contract de colaborare).Cum pot obtine in aceste conditii adeverinta de coasigurat pentru sotia mea?

Alte discuții în legătură

Persoana fara venit - inscriere la medicul de familie voineamaria voineamaria Buna ziua, Vreau sa-l inscriu pe sotul meu la medicul de familie dar nu stiu cum sa procedez deoarece in ultimii 10 ani el a refuzat sa mearga la servici ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)
Care sunt documentele necesare obtinerii calitatii de coasigurat in cazul unei sotii, al carei sot este pensionar? Mardarealexandra Mardarealexandra M-ar interesa ce documente trebuie sa prezinte bunica mea pentru a obtine adeverinta de coasigurat, in cazul in care sotul sau este pensionar (implicit ... (vezi toată discuția)