avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... credit ipotecar si divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

credit ipotecar si divort

salut tuturor,doresc si eu un raspuns la urmat. problema:am fost casatorit 2 ani,impreuna cu fosta sotie am luat un apartam. cu credit ipotecar,facand alte 2 credite pt nevoi personale,pt avansul acestuia,ne-am despartit,sotia a renuntat verbal la apartament,lasandu-ma pe mine sa platesc ratele si utilitatile acestuia,eu avand salariul mic, am intrat in imposibilit. de plata atat a ratelor cat si a utilitatilor,desi apartamentul este liber din ziua despartirii.mentionez ca ea este coplatitor in contract,convins fiind ca am sa-l pierd ,dar si ratele date ,as dori sa stiu ce as putea sa fac cu plata utilitatilor,pt ca s-a strans o suma cam mare ,desi eu sunt scazut de la intretinere,daca e datoria numai a mea sau si a sotiei sa plateasca aceste datorii pana se va hotara banca intr-un fel cum face cu apartam.sau as putea sa le ignor si eu cum a facut si ea?sau ce ma sfatuiti sa fac eu ca sumele restante sa nu mai creasca,fiindca am fost si dat in judecata pt restanta la intretinere,Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 23:14, 30 Iunie 2011
Lupta pentru a recupera locuinta vad ca nu mai le atrage atentia. Cred ce ar fi bine sa faci cu fosta sotia un partaj voluntar si optionez sa recuperez bani de la o ipotetica vanzarea. Nu sunt vremuri bune. Cheltuiele ale folosirea locuintei, adica intretinere, in apropie totalitatea sa este obligat dv in fata sotiei. Amortizarea facuta dupa despartirea pana ce nu ai ma putut la dv. Ceea facuta pe parcursul convivuirea impreuna amondoi. Si valor ramas la urma este un credit cu care puteati plati restanta creditului, si dupa aia, daca mai ramane ceva din jumatatea dv platesti intretinerea. Cam asa merge lucrurile. Atat daca o faceti cu un cumparator care subroga creditul cat daca o face creditorul ipotecar impotriva dv. doar ce in cazul acest sunt si cheltuiele de judecata, dovenzile, penalizari, etc. Exista alte posibilitatii de presiunea bancara cu obligatiile leguitorul pune asupra bancii sa dau sanse de recuperare. Dar vad ce dv a renuntat deja la lupta. Si avand in vederea ce piata locuintelor este scazut nu cred ca reusesc prea multe lucrurile. Angajati cel putin un avocat din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație la executare silitã - partaj orzeaadriana orzeaadriana Povestea este mai complicata ...... Am divortat in anul 2011, si atunci nu am facut partajul, din motive financiare. Anul trecut m-am trezit cu o somatie de ... (vezi toată discuția)
Partaj locuinta achizitionata prin credit ipotecar dodo2003 dodo2003 Buna ziua, Un bun prieten a divortat si urmeaza partajul. Obiectul partajului il face si o casa de locuit achizitionata prin credit ipotecar in care ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament ipotecat stanescuadelina10@yahoo.com stanescuadelina10@yahoo.com Buna ziua, am câteva întrebări pt dv dacă se poate? În anul 2007 am luat un ap cu credit ipotecar fostul soț fiind titular iar eu coplatitor.Am ... (vezi toată discuția)