avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... asigurare imobil ipotecat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

asigurare imobil ipotecat

Am un credit ipotecar in derulare la care am inregistrat restante pe doua luni.
Desi am achitat ratele pe cele 2 luni restante + 2 rate in avans, sunt sunat de banca si mi se spune ca sunt din nou restant, intrucat a fost oprita asigurarea imobilului pe doi ani de zile, pe care n-am achitat-o.
Nu am pastrat chitantele ca sa verific acest lucru, dar nu pot sa nu ma intreb:
- n-ar fi trebuit sa mi se trimita o instiintare/notificare din partea bancii/societatii de asigurari cu privire la acest aspect?
- cum de m-au lasat atata timp fara sa achit?
- cum imi demonstreza dansii ca n-am platit? Prin simplul fapt ca mi-au oprit banii?
Astept un sfat.

Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:34, 1 Iulie 2011
In momentul cand din motive pe care numai dv le stiti nu ati mai platit rata la credit , dupa 15 zile polita dv a fost automat decazuta din drepturi pt neplata ratelor.Tot in conditiile de asigurare scrie ca asiguratorul nu este obligat sa-si anunte clientii cu privire la plata ratelor. Pe aceasta conditie s-a bazat decizia bancii de a nu va anunta. Acum nu trebuie sa platiti din urma ci pur si simplu sa mergeti la asiguratorul
cre v-a intocmit polita cand vi s-a eliberat creditul si sa intocmiti o noua polita. Este bine ca in aceasta perioada nu s-a intamplat nici-un eveniment.
La ce va referiti cand spuneti '' eveniment '' ?
Este vorba de "eveniment asigurat", adica incendiu, furt, inundatie, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa, polita de asigurare de tip toate riscurile ContSters192354 ContSters192354 Am o polita de asigurare de tip toare riscurile a apartamentului. Am fost obligat sa o fac pentru ca ap este luat prin prima casa 1. Cea ce nu stiu este, ce ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii? irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii. Daca doamne ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatore credit ipotecar Cristian Ionescu Cristian Ionescu Buna Ziua Am un credit ipotecar la Volksbank pentru care am fost nevoit sa inchei o aigurare facultativa a caruit beneficiar este banca (cesionata in ... (vezi toată discuția)