Am un credit ipotecar in derulare la care am inregistrat restante pe doua luni.
Desi am achitat ratele pe cele 2 luni restante + 2 rate in avans, sunt sunat de banca si mi se spune ca sunt din nou restant, intrucat a fost oprita asigurarea imobilului pe doi ani de zile, pe care n-am achitat-o.
Nu am pastrat chitantele ca sa verific acest lucru, dar nu pot sa nu ma intreb:
- n-ar fi trebuit sa mi se trimita o instiintare/notificare din partea bancii/societatii de asigurari cu privire la acest aspect?
- cum de m-au lasat atata timp fara sa achit?
- cum imi demonstreza dansii ca n-am platit? Prin simplul fapt ca mi-au oprit banii?
Astept un sfat.
In momentul cand din motive pe care numai dv le stiti nu ati mai platit rata la credit , dupa 15 zile polita dv a fost automat decazuta din drepturi pt neplata ratelor.Tot in conditiile de asigurare scrie ca asiguratorul nu este obligat sa-si anunte clientii cu privire la plata ratelor. Pe aceasta conditie s-a bazat decizia bancii de a nu va anunta. Acum nu trebuie sa platiti din urma ci pur si simplu sa mergeti la asiguratorul
cre v-a intocmit polita cand vi s-a eliberat creditul si sa intocmiti o noua polita. Este bine ca in aceasta perioada nu s-a intamplat nici-un eveniment.