avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatore credit ipotecar
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatore credit ipotecar

Buna Ziua

Am un credit ipotecar la Volksbank pentru care am fost nevoit sa inchei o aigurare facultativa a caruit beneficiar este banca (cesionata in favoarea banci).
Creditul fiind mai vechi valoarea asigurata am marit-o pana la valoarea de piata si am adaugat mai multe facilitati (protectie la inundatie, asigurarea bunurilor etc).

Desi timp de 5 ani banca nu a intrebat nimic de aceasta polita acum imi cere, chiar ma someaza sa le fac dovada ca platesc aceasta asigurare si sa le furnizez chiar originalul.
Asigurarea exista, are observatia ca este cesionata in favoarea Volksbank, dar nu as dori sa le dau originalul.

Va rog sa imi spuneti daca sunt obligat sa le dau originalul sau le pot da o copie.
Eu vreau sa inchid creditul in cca 2 luni si nu as dori sa raman fara original.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Ionescu , utilizator 13:26, 23 Decembrie 2010
Sunteti obligat sa le dati originalul.
Dvs va pastrati o copie
Le pot da o copie legalizata?
Le puteti da originalul fara teama deoarece in caz de dauna tot copiile se vor folosi pt instrumentarea dosarului de dauna. Asa se intampla cand nu acceptati sa faceti polita cu una din bancile agreate de banca sau cu un anumit inspector de asigurari. Pt a face dovada platilor le puteti prezenta copii dupa chitantele de plata a ratelor la asigurare. nu este nevoie de copii legalizate.
am fost si de aceasta data nu au mai vrut originalul. In schimb vor chitanta....iar eu nu am asa ceva.
Am doar Ordin de Plata prin banca.

Ce pot face
Pentru toate politele cu cesionare bancara...obligatoriu originalul va fi pentru banca.

Alte discuții în legătură

Credite si asigurari alinaa80 alinaa80 Am un credit la volksbank si am garantat cu apartamentul, apartament pe care l-am asigurat la o societate de asigurari impusa de ei. As dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Sunt sanse sa fiu despagubit ? gixone gixone Buna ziua. Am contactat un credit auto in 2008, fiind obligat sa inchei o polita casco cesionata in favoarea Bancii la o firma de asigurare agreata de banca. ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta cristian_cojocaru cristian_cojocaru Am o locuinta achizitionata prin credit ipotecar. Locuinta este asigurata in baza acestui credit printr-o polita pe care am semnat-o la incheierea creditului ... (vezi toată discuția)