avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura

buna seara,am o mare rugaminte eu sunt plecta din tara in italia si vreau sa imi aduc copii aici unul din copii i-a expirat pasaportul trebuie facut altul ,problema e ca situl meu e arestat pot face altul si procura ptr parasirea tarii a copiilor o poate face din puscarie?cum ii pot aduce aici el este de acord se poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:07, 30 Iunie 2011
Se poate sa faca procura in penitenciar.
Aveti nevoie de :
1.-declaratie notariala a sotului dvs. care sa cuprinda:
a.-acordul acestuie cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minori,
b.-statul de destinaţie,
c.- perioada în care urmează să se desfăşoare călătoria,
d.-scopul deplasarii,
e.-ruta urmata pana la statul de destinatie,
f. -indicarea faptului dacă minorii urmează să rămână în statul de destinaţie, caz în care trebuie menţionată persoana căreia urmează sa fie încredinţati minorii sau dacă urmează să se reîntoarcă împreună cu un însoţitor, ale cărui date de identitate trebuie indicate, în cazul în care acesta este o altă persoană decât cea cu care iese din România.
g.- datele dvs. de identitate.
Daca o alta persoana ( si nu dvs.) insoteste minorii pe parcursul calatoriei, se mentioneaza datele de identitate ale persoanei insotitoare, iar aceasta are nevoie si de cazierul judiciar.
2. -declaratie notariala de acord al tatalui cu privire la intocmirea pasaportului minorului caruia a expirat pasaportul.
3.-pasaport pentru minor.
In privinta modalitatii efective de a intra in posesia acestor declaratii, este necesar sa deplasati un notar la penitenciarul in care se afla sotul dvs.

Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi sunt necesare pentru a iesi cu copiii din tara? mikiss15 mikiss15 buna ziua! sunt casatorita si am 2 copii de 2 ani respectiv un an,iar sotul munceste in uk. in toamna acestui an vreau sa plec impreuna cu copiii la sot in ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)
Procura pt minor sndutza sndutza as vrea sa o aduc in tara pe nepoata mea elena.ea nu are tata....nu e trecut in certificatul de nastere ci doar mama.ce acte mi-ar trebui ca sa o pot aduce la ... (vezi toată discuția)