avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... \"Nu a oprit la semnalul regulamentar al politistului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

"Nu a oprit la semnalul regulamentar al politistului "

Buna ziua tuturor..mi-am permis sa citez "recit" din PV incheiat de un agent de circulatie din cadrul politiei rutiere din municipiul Botosani pt faptul ca ma irita aceste abuzuri...in tara asta cred ca oamenii care gresesc odata platesc cat pentru toti cei care sunt iertati datorita unui anumit statut social...
In data de 30 . 06 .2011 ma deplasam cu autovehiculul inmatriculat si asigurat pe numele tatalui meu pe un drum public cu 2 benzi de circulatie plus o treia langa axul drumului respectiv zona verde care desparte cele doua sensuri de mers ..cu viteza ce este drept..am fost inregistrat de aparatul radar al unei masini de politie aflata pe prima banda a strazii pe care circulam cu viteza de 116 km la ora ..am observat agentul de circulatie aflat in exercitarea atributiunilor de serviciu pe prima banda de circulatie respectiv a doua banda a drumului...avand un alt participant la trafic pe banda pe care se afla politistul ..am continuat drumul crezand ca semnalul nu mi se adreseaza mie ..am redus viteza am schimbat benzile succesiv dupa care m-am incadrat pentru a vira la dreapta in prima intersectie aflata la circa 250 de metri dupa care mi-am continuat drumul spre o locatie unde trebuia sa ajung urgent datorita unor probleme ivite...precizez ca nu am vazut in nici un moment girofarul masinii de politie sau insasi masina politie si ca nici in filmarea dumnealor nu exista nici o dovada care sa ateste ca eu as fi vazut semnalul si m-am opus opriri ..regulamentare sau neregulamentare ma rog...dupa care am ajuns la locul in care trebuia sa ajung..am parcat masina si mi-am vazut de treburi...dupa circa 30 de minute...am coborat la masina care se afla parcata in parcare si cineva mi-a spus ca doi domni de la politie cu un Logan de tip MCV a oprit si doi politisti s-au uitat la masina sau au facut poza ...m-am urcat la volanul masinii si m-am dus spre domiciliu ..iar intrun timp scurt au aparut domnii..le-am inmanat documentele si i-am urmat la sectia de politie ..unde acestia au intocmit PV in care au scris urmatoarele .. citez : "A condus autovehiculul cu nr ... cu viteza de 116 km/h depasind viteza legala cu 66km/h , abatere inregistrata cu aparatul radar seria....etc,nu a oprit la semnalul regulamentar al politistului,aflat in exercitarea atributiilor serviciului"
Dupa care s-au impus urmatoarele :

b) 13 puncte amenta in valoare de 603 + 268 = 871
c) retinerea permisului pentru o perioada de 90 + 30 = 120 zile

alte mentiuni: " Sunt de acord ca am depasit viteza legala ,insa precizez ca nu m-am sustras opririi organului "

am semnat declaratia in cele doua locuri si pe dovada ca am primit copia :)


acum problema se pune in felul urmator :

am vazut filmarea..se vede clar ca aveam viteza si se vede ca ma deplasam cum v-am explicat ..iar pe film nu stiu sa va spun exact dupa cat timp se deplaseaza politia pe traseul parcurs de mine ..dar nu se vede pana la finalul filmului nici un cadru in care sa apar pe film :) doar brusc apare masina mea filmata/fotografiata in parcare..nu mi se pare deloc frumos ce incearca dumnealor sa faca .

Sunt de acord cu amenda pentru viteza si suspendarea permisului pe o perioada de 30 de zile datorita acumularii de puncte..dar nu sunt de acord cu masurile impuse de organ pentru savarsirea actului de " refuz de oprire la semnal " sau cum ii spun ei ma rog...as vrea daca se poate sa primesc un sfat urgent sa stiu sa incep cu contestatia la judecatorie sau nu ...si mai mult as vrea sa stiu daca cineva imi da vreo sansa iar vis a vis de amenda sper sa reusesc sa o platesc in 24 de ore si sa folosesc asta ca proba pt ca sunt de acord cu masurile luate pt viteza....dar nu si legat de "oprirea la semnal" daca mai e nevoie de vreun detaliu ..pot explica si mai amanuntit situatia :) va multumesc anticipat si astept un mic ajutor ! Cu respect Ionut Ovidiu , Botosani
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
ShoSho, utilizator
Cel mai recent răspuns: ShoSho , utilizator 23:36, 1 Iulie 2011
Din punct de vedere legal ,aveti posibilitatea formularii unei plangeri contraventionale in termen de 15 zile de la semnarea procesului verbal la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Sarcina probatiunii apartine politiei rutiere , dar dvs in contraproba trebuie sa va aparati si sa dovediti ,eventual cu martori ca nu ati refuzat oprirea autovehicului la semnalul agentului de politie.
Daca nu puteti formula astfel de probatorii , nu sunt sanse sa va fie admisa plangerea.
pai dupa cum v-am explicat politia nu detine decat un film cu mine trecand cu viteza ..nu m-au urmarit ..nu am fugit ..nu m-am opus ..sincer cred ca o sa ma reprezint singur in instanta iar filmul pe care va trebui sa il prezinte politia in instanta va demonstra ca nu am fugit pentru ca nu apar in el..nu sa produs nici o urmarire filmata sau stiu si eu ..acum merg sa platesc amenda dupa care ma voi interesa exact cum trebuie formulata contestatia..iar masurile pe care le voi accepta sunt cele la regimul vitezei ..in nici un caz nu putem discuta despre luarea unei astfel de decizii ..suspendarea pe 120 de zile. Va multumesc !

Astept alte pareri sau eventuale idei care m-ar putea ajuta macar sa imi scad pedeapsa la 90 de zile suspendare :)
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
ShoSho, utilizator
Pt viteza pe care ati avut-o v-a suspendatpermisul 90 de zile iar pt ca nu ati oprit la semnal v-a mai dat un plus de 30 de zile. Nu cred ca veti putea convinge instanta ca nu ati vazut semnalele de oprire ale politistului. Din punctul meu de vedere politistul nu a gresit cu nimic. In instanta va trebui sa va recunoasteti vina si sa aratati ca regretati si este posibil sa va reduca dupa parerea mea cu 1/3 sanctiunea.
Va multumesc foarte mult domnule Adrian.Tudor a-ti inteles perfect situatia si asta era si una dintre solutiile la care ma gandisem si in prima faza cand au venit politistii,am incercat sa fac lucrurile mai usoare..doar ca v-am spus ..sunt decis sa demonstrez chestia asta doar pentru simplul fapt ca am fost acuzat ca am fugit intentionat de dumnealor..asta era singura cauza pt care vroiam sa contest PV..el cuprinde aceste doua acuzatii pedepsite ca atare separat cumulativ nu ? sincer admir sistemul acesta iubitor de justitie despre care discutati dumneavoastra dar daca merg in instanta si spun ca regret si se mai intampla vreodata sa incasez un radar..se poate ajunge in situatia in care sa imi fie anulat..sau suspendat cu dreptul de a da examenul din nou ..mai exact il baga la tocat ?cred ca parintii mei ma sfatuiesc de bine atunci cand imi spun sa las lucrurile asa :) Va multumesc din nou pt puterea de convingere pe care am simtito in explicatia dumneavoastra !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua aseara in jurul orei 20:00 am circulat pe un bulevard ... Andrei22a Andrei22a Buna ziua, Aseara in jurul orei 20:00 am circulat pe un bulevard cu 2 benzi. Eu eram pe banda 1 si in stanga mea pe banda 2 era alta masina, din fata a ... (vezi toată discuția)
Plângere contravențională. cum s-o formulez ca să-mi pot recupera permisul? Florin111 Florin111 Scuze ca revin cu postul ,dar vreau sa inteleg mai bine cum imi formulez plangerea contraventionala .Am fost sanctionat contraventional pentru neacordare ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv viteza! 111mihai 111mihai Buna ziua! In timp ce conduceam autoturismul printr-o localitate, recunosc ca nu eram atent cu ce viteza circulam, am fost oprit de un echipaj de politie. ... (vezi toată discuția)