avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura angajare salariati_PT. ANGAJATORI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura angajare salariati_PT. ANGAJATORI

Buna ziua,
Am rugamintea sa-mi detalieze cineva avizat procedura de angajare a salariatilor dupa NOUL Cod al Muncii, pasii de urmat de catre un angajator/firma noua.
Daca se poate cele doua variante: pt. angajatii care au deja vechime in munca (au avut carte de munc apana in prezent) si pt. cei care inca nu li s-a intocmit-adica cei total noi in `campul muncii` (proaspat absolventi...sau, nu neaparat)
Multumesc anticipat,
Cu respect,
Claudia_PLOIESTI
Cel mai recent răspuns: claudia_d , utilizator 17:09, 1 Iulie 2011
1. "Noul" Cod am muncii este tot cel vechi dar a suferit unele modificari. El este republicat (si renumerotat) in M.O. 345/2011.
2. Procedura de angajare este aceeasi pentru toti candidatii, conform art.10-36 din Codul muncii.
3. Trebuie sa mai cititi si HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (M.O. 372/2011) si HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor (M.O. 332/2007).
4. Revisal nu este o noutate, se aplica din 2006.
claudia_d a scris:

Buna ziua,
Am rugamintea sa-mi detalieze cineva avizat procedura de angajare a salariatilor dupa NOUL Cod al Muncii, pasii de urmat de catre un angajator/firma noua.
Daca se poate cele doua variante: pt. angajatii care au deja vechime in munca (au avut carte de munc apana in prezent) si pt. cei care inca nu li s-a intocmit-adica cei total noi in `campul muncii` (proaspat absolventi...sau, nu neaparat)
Multumesc anticipat,
Cu respect,
Claudia_PLOIESTI

1. Procedura de angajare este aceeasi pentru toti salariatii.

2. Se incheie c.i.m. care se inregistreaza si se transmite prin REVISAL cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.

3. REVISAL se transmite la inspectoratul teritorial de munca in format electronic, prin utilizarea uneia dintre urmatoarele modalitati:
a) prin completarea on-line a bazei de date existente pe portalul Inspectiei Muncii;
b) prin e-mail, pe baza de semnatura electronica;
c) prin depunerea la sediul inspectoratului teritorial de munca in format electronic, insotit de o adresa de inaintare semnata de angajator.

4. De la 01.01.2011 nu se mai depun acte spre vizare la ITM si a caror efecte se produc incepand cu data de 01.01.2011 , inclusiv.

5. Programul de REVISAL si cel 4 patch-uri de actualizare le puteti descarca de pe site-ul Inspectiei Muncii
[ link extern ] /
Multumesc frumos pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrare srl(d) bancuadrian bancuadrian Salutare tuturor, Sunt in ultima faza de infiintare a unui SRL-D si ma lovesc de o intrebare esentiala, la care nu am gasit raspuns : Ce presupune ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa am cartea de munca pe firma mea? Elena_Aurelia Elena_Aurelia ce trebuie sa fac sa bag cartea de munca pe firma mea,si cat platesc la stat pt un salariu minim pe economie?va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Ce obligatii mai are angajatorul fata de itm in 2011 Duiliu Duiliu De la 01.01.2011 nu se mai primesc documente la ITMB. Oare chiar nu mai avem nici-o obligatie ? (vezi toată discuția)