avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrare SRL(D)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrare SRL(D)

Salutare tuturor,

Sunt in ultima faza de infiintare a unui SRL-D si ma lovesc de o intrebare esentiala, la care nu am gasit raspuns : Ce presupune administrarea societatatii?

Mai exact, ce acte trebuie sa depun si cand(ex: la angajare, trimestrial, annual), cum sa-mi tin singur contabilitatea, cum se platesc taxele si impozitele, etc.

Nu vreau mura-n gura, dar daca se poate, va rog sa ma indrumati catre locul unde pot gasi aceste informatii. De preferat cat mai ieftin(firma noua, buget mic).

Am gasit asa ceva: [ link extern ]

dar caut ceva mai detaliat.

Multumesc anticipat,
Adrian
Pentru angajare :
1. Procedura de angajare este aceeasi pentru toti salariatii.

2. Se incheie c.i.m. care se inregistreaza si se transmite prin REVISAL cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.... baza legala : HG nr.500/2011.

3. REVISAL se transmite la inspectoratul teritorial de munca in format electronic, prin utilizarea uneia dintre urmatoarele modalitati:
a) prin completarea on-line a bazei de date existente pe portalul Inspectiei Muncii;
b) prin e-mail, pe baza de semnatura electronica; ... nefunctionabil
c) prin depunerea la sediul inspectoratului teritorial de munca in format electronic, insotit de o adresa de inaintare semnata de angajator.

4. De la 01.01.2011 nu se mai depun acte spre vizare/inregistrare la ITM si a caror efecte se produc incepand cu data de 01.01.2011 , inclusiv.

5. Programul de REVISAL il puteti descarca de pe site-ul Inspectiei Muncii
[ link extern ] /
Multumesc pentru raspuns.

am luat HG500/2011, sa ma apuc sa o citesc. Dar mai am multe pe langa asta.

Oricum, multumesc din nou. Putin cate putin se face mult! :)
bancuadrian a scris:
Ce presupune administrarea societatatii?

Ati pus o intrebare foarte pertinenta (putini administratori de srl isi pun aceasta intrebare).
Fara nicio urma de gluma sau de ironie, daca copilul meu sau o ruda apropiata mi-ar fi pus aceasta intrebare, i-asi fi raspuns ca presupune sa ai minim studii juridice si economice terminate.

Dar, dvoastra va raspund sa luati legatura urgent cu un contabil.
Sunt extrem de multe de facut la inceput, cu termene stricte si nu le puteti cuprinde, iar riscul este mare. Pe parcurs aveti tot timpul sa le deslusiti.
Bafta.
ok. Multumesc pentru raspuns. Sa vad acum daca gasesc o cunostinta dispusa sa ma ajute.

Multumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura angajare salariati_pt. angajatori claudia_d claudia_d Buna ziua, Am rugamintea sa-mi detalieze cineva avizat procedura de angajare a salariatilor dupa NOUL Cod al Muncii, pasii de urmat de catre un ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa am cartea de munca pe firma mea? Elena_Aurelia Elena_Aurelia ce trebuie sa fac sa bag cartea de munca pe firma mea,si cat platesc la stat pt un salariu minim pe economie?va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Transmitere revisal AnnaM AnnaM Exista modificari cu privire la transmiterea revisalului? Potrivit HG 161/2006 registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca în format ... (vezi toată discuția)