avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta administrator bloc

Am fost inundat zilele trecute de vecinul de deasupra.
Am chemat reprezentantul firmei de asigurari, care a constatat paguba produsa.
Cel de la asigurari mi-a solicitat o adeverinta de la Asociatia de locatari, din care sa reiasa faptul ca vecinul de deasupra mea a fost cel vinovat de pagubele suferite.
Administratorul blocului, nici nu a vrut sa auda despre asa ceva, afirmand ca nu este obligat de nici o lege din tara asta sa elibereze o asemenea adeverinta pentru ca el va fi raspunzator pentru pagubele produse... si alte asemenea aberatii.
Ce parere aveti?
Exista vreo cale legala de a-l determina pe acesta sa imi elibereze documentul cu pricina?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:33, 1 August 2008
solicitati in primul rand reprezentantului firmei de asigurari sa va indice actul normativ care obliga asiguratul, raportat la eveniment, sa depuna la dosarul de daune o astfel de "adeverinta".
De cele mai multe ori este un tertip al firmelor de asigurari care, in vederea intarzierii/diminuarii platilor catre asigurati , sa solicite fara nici un fel de temei legal tot felul de "hartiute" de la asigurat punandu-l astfel in dificultate sau imposibilitate de a le obtine iar pe cale de consecinta termenul de acordare a despagubirilor se poate prelungi la nesfarsit.
Mai mult decat atat, este de-a dreptul hilar si inutil in opinia mea sa soliciti administratorului de bloc sa elibereze un act prin care sa stabileasca vinovatii, atata vreme cat acesta este un biet administrator fara a avea vreo specializare in acest sens.
Iar cu privire la asigurator, in situatia in care constatarea facuta la fata locului nu era suficient de lamuritoare ,acesta avea posibilitatea de a apela la serviiciile unui expert in vederea stabilirii cauzelor care au provocat evenimentul si au generat paguba
In concluzie, problema dvs. in momentul de fata este la firma de asigurari nicidecum la administrator.

O inundatie intr-un apartament se produce fie din cauza locatarului de deasupra, fie din cauza independenta de vecinul de sus. Administratorul stie el ce stie, daca inundatia s-a produs de la partea comuna a blocului atunci se teme ca va fi chemat in instanta de firma de asigurare pentru recuperarea sumelor. Dar chiar!!....ma intereseaza parerea unui avocat.....este posibil asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce solutie exista pt a recupera plata daunelor? viorel constantin viorel constantin Apartamentul in care locuiesc a fost inundat de vecinul de deasupra. Am luat leg cu cei de la firma de asigurari Generali, am chemat veciniii si ... (vezi toată discuția)
Buna seara, apartamentul in care locuiesc fost inundat de catre ... ionita aurel ionita aurel Buna seara, Apartamentul in care locuiesc fost inundat de catre un locatar aflat la etajul superior,eu am asigurata casa si am chemat firma de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru asigurator de la administratorul blocului Nicusorneacsu Nicusorneacsu Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa reactionez fata de administrator. Am un apartament in Vaslui pe care il folosesc o data pe luna, cand ... (vezi toată discuția)