avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Balcon construit anterior aparitiei Legii nr. 50/1991
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Balcon construit anterior aparitiei Legii nr. 50/1991

am cumparat un apartament de la raedpp in anul 1992, care avea construit in mod ilegal un balcon inca din anul 1987. pe ctr de vanzare -cumparare nu apare acest balcon.
in anul 2002 un vecin a depus o sesizare la primarie ca acest balcon este ilegal construit.
in 2003 am facut masuratori ale apartamentului si o noua schita pe care am inregistratt-o la CF in care imi apare acest balcon.
in anul 2008 o echipa de la primarie ma amendeaza, nu fac contestatie nici de aceasta data, dar imi pune in vedere sa "intru" in legalitate".
in 2011 vine in control si constata ca nu am facut nimic din ce mi-au pus in vedere.

Am observat ca mai exista topicuri deschise, dar problema mea e putin diferita.
1. imi este aplicabila lg 50/1991 cand balconul era deja construit cand eu am preluat apartament?
2. este necesar sa aplic acum pentru un certificat de urbanism si o autorizatie de constructie pentru a "intra in legalitate"
3. faptul ca sunt intabulata la OCPI cu apartamentul si cu schita cu balcon nu este suficienta pentru a le arata domnilor de la primarie ca nu am nevoie de autorizatie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:26, 3 Iulie 2011
Nu doresc sa intru in polemica cu d-l avocat (nu vorbim alta limba)si nici nu doresc ca d-nei respective sa-i fie daramat balconul, constructie asa cumparata(deci nu d-nei trebuia sa i se dea amenda ci cui a construit-)dar un exemplu(si mai sunt) C.A CLUJ DECIZIA 450/R/2010 sectia civila care explica ce si cum si mai ales este viziunea instantelor in astfel de probleme.
daca la mine va refereati...nu sunt avocat...si io doresc sa intru in polemici de genul, pentru ca, personal, sunt aici ca sa invat..ori daca dintr-o asemenea polemica iese ceva constructiv... sunt foarte multumit.:)
aici nu se pune problema de a demola cladirea , ci daca amenda aplicata de catre organul constator, a fost corect aplicata.
io zic ca nu, si chiar si instanta, in speta mentionata de dvs, a retinut ca " Pentru a pronunta aceasta sentinta, judecatoria a retinut ca, prin
procesul verbal de constatare nr. 191/21.11.2007 intocmit de reclamant, s-a
stabilit ca parata detine o constructie metalica in sistem demontabil si
provizoriu tip garaj, amplasata pe(...) in anul 1997, fara a detine
autorizatie de construire, conform cu declaratia pe proprie raspundere a
proprietarei. Avand in vedere ca au trecut mai mult de doi ani de la
construirea garajului, pedeapsa contraventionala este prescrisa, in
conformitate cu prevederile legale
.
Prin acelasi proces-verbal de constatare, s-a dispus intrarea in
legalitate in conformitate cu prevederile legale
(obtinerea autorizatiei de
construire sau desfiintarea, in termen de 120 de zile de la comunicare.
Procesul-verbal de constatare a fost comunicat paratei sub luare de
semnatura."
Ei...si aici intervine discutia, mai departe....
Daca, prin acel pv, s-a dispus intrarea in legalitate, iar proprietarul nu s-a conformat....atunci, da, putem vb de o contraventie continua, si mai departe se pot lua in discutie spetele citate de dvs, deciziile CCR, demolarea sau nu a contructiei, etc. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie pe teren privat pescaru_f pescaru_f Buna ziua , am o problema si am nevoie de ajutor ,am construit o casa pe terenul meu aflat in sectorul 1 ,fara autorizatii de constructii . Am cinci ani si ... (vezi toată discuția)
Etaj construit fara autorizatie de constructie BADNIC4 BADNIC4 Am construit in2005 , 60m patrati peste un parter care il aveam construit legal din 1985 de bunicul meu ,,problema este ca eu nu am avut nimic ptr. a face ... (vezi toată discuția)
Prescrierea dreptului de a aplica contraventia amelyah amelyah Buna seara! Am construit o locuinta acum vreo 10 ani fara autorizatie de construire... Acum cateva luni am primit amenda pentru ca nu am autorizatie la ... (vezi toată discuția)