avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj daca am vechime 6 luni?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj daca am vechime 6 luni?

Va rog sa ma lamuriti.
se poate primi somaj dupa ce imi expira c.m.i. pe perioada de 6 luni???
Cel mai recent răspuns: Georgeta_Maria , utilizator 11:55, 4 Iulie 2011
1. Daca este vorba de un CIM pe perioada determinata de 6 luni, la incetarea de drept a acestuia (art.56i din Codul muncii), la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar somaj - ctr pe perioada determinata ContSters159916 ContSters159916 BUNA ZIUA, Daca am avut vekime mai mult de un an, si ultimul contract a fost pe perioada de o luna, beneficiez de somaj? Multumesc. (vezi toată discuția)
Sarcina si munca Cleopatra4 Cleopatra4 Buna seara. Sunt insarcinata in 8 saptamani si am inceput sa lucrez la o firma din 19.08.2011 pe perioada determinata de 3 luni.Intrebarea mea este cand sa ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului daniella27 daniella27 va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in leg cu o dilema pe care o am. Sunt in co prenatal, urmeaza sa nasc peste cateva zile iar contractul cu ... (vezi toată discuția)