tatal meu a plecat din tara acum 9 ani la lucru pentru a ne intretine noi fiind 4 frati pe atunci minori,mama nu lucra.Timp de 6 luni a trimis cativa bani dar dupa nu a mai trimis nimic si nu a mai luat legatura cu noi nici pana astazi.Mama nu a divortat in speranta ca se va intoarce dar acum este hotarata sa divorteze.Parintii detin 2 apartamente.daca mama divorteaza si 3 dintre copii sunt majori,el isi poate pierde drepturile asupra bunurilor si copiilor?Dati-mi un sfat ce ar putea face mama.
Daca contributia mamei a fost mai mare la cumpararea apartamentelor poate solicita o cota mai mare de jumatate.Sa zicem, 80 la suta.
Insa,sunt grele aceste procese si nu cred ca se poate descurca fara avocat.
In plus,trebuie sa si timbreze cu 3 la suta...din valoarea apartamentelor.
Mama sa faca ce vrea. Daca bunurile sunt comune, dupa divort sa solicite si partajul. Teoretic fiecare dintre soti va ramane cu 1/2. Actiunea e imprescriptibila, deci se poate face oricand, nu isi pierde nici unul dreptul.
Daca bunurile sunt proprii ( dinainte de casatorie sau donate/mostenite) raman ale celui care era proprietar.
Cat despre copii, fata de acestia parintii au obligatii, nu drepturi. Daca mai sunt si minori, se poate solicita incredintarea, si instanta va dispune.
sa dea divort si sa ceara incredintarea celui mic si pensie de intretinere..
cu partajul, nu are rost sa se grabeasca, cat dansa stapaneste in fapt imobilele astea. daca aduceti imbunatatiri acestor imobile, aveti grija sa pastrati facturi, bonuri
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partajul si copilul
jericho
Asi dorii o lamurire in ceea ce priveste partajarea bunurilor in cazul in care din casatorie a rezultat un copil.
Ce ma intereseaza: ce influenta are asupra ... (vezi toată discuția)
Despre partaj
sindilaru
Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)