avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen preaviz demisie

Buna ziua,as dori o parere din partea d'voastra. Am un contract de munca incheiat pe data de 19.04.2011 in care este mentionat la "alte clauze" " perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice,conform Legii nr. 53/2003-Codul muncii sau contractului colectiv de munca". In legea nr. 53/2003 republicata la art. 79 scrie asa "(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie". Vreau sa-mi dau demisia dar vreau sa stiu cat este perioada de preaviz? 15 zile calendaristice sau 20 lucratoare? Eu consider ca este cea convenita de parti dupa cum spune legea ,in speta 15 zile calendaristice.Sunt in eroare cumva? Va multumesc si astept pareri..sau mai bine zis..certitudini :) .
Cel mai recent răspuns: adryan_ss2 , utilizator 17:13, 1 Iulie 2011
Nu sunteti in eroare, preavizul dvs este de 15 zile.
In situatia dvs termenul de preaviz este cel inscris in c.i.m. , si anume: 15 zile calendaristice.
Va multumesc mult pentru promptitudine si va doresc o zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa-mi dau demisia pup_me pup_me Buna , vreau sa-mi dau demisa cum ar trebui sa o formulez? sau cum ar trebui sa sune si sa fie ok in cartea de munca? si trebuie sa stau 15 zile sau 14 zile? (vezi toată discuția)
Preaviz in caz de demisie( 15 zile sau 20 zile????) ContSters83331 ContSters83331 Buna ziua! Am si eu o intrebare? Daca atunci cand m-am angajat am semnat in CIM preaviz de 15 zile calendaristice in cazul demisiei, dar intre timp a aparut ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz mariana1956h mariana1956h Discutiile sunt diverse pe aceasta tema....Un angajat care are contract de munca incheiat inainte de mai 2011, cate zile trebuie sa stea in preaviz in cazul in ... (vezi toată discuția)