Buna ziua,as dori o parere din partea d'voastra. Am un contract de munca incheiat pe data de 19.04.2011 in care este mentionat la "alte clauze" " perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice,conform Legii nr. 53/2003-Codul muncii sau contractului colectiv de munca". In legea nr. 53/2003 republicata la art. 79 scrie asa "(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie". Vreau sa-mi dau demisia dar vreau sa stiu cat este perioada de preaviz? 15 zile calendaristice sau 20 lucratoare? Eu consider ca este cea convenita de parti dupa cum spune legea ,in speta 15 zile calendaristice.Sunt in eroare cumva? Va multumesc si astept pareri..sau mai bine zis..certitudini :) .
Durata preaviz
mariana1956h
Discutiile sunt diverse pe aceasta tema....Un angajat care are contract de munca incheiat inainte de mai 2011, cate zile trebuie sa stea in preaviz in cazul in ... (vezi toată discuția)