avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită numerotarea dosarului de executare
Discuție deschisă în Executare silită

numerotarea dosarului de executare

Buna ziua.Va rog sa imi spuneti daca executorul este obligat sa numeroteze dosarul de executare si cand trebuie numerotat dosarul.Nu trebuie numerotata fiecare pagina pe masura ce este introdusa in dosar?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 23:04, 10 Iulie 2011
tatiana28 a scris:

Buna ziua.Va rog sa imi spuneti daca executorul este obligat sa numeroteze dosarul de executare si cand trebuie numerotat dosarul.Nu trebuie numerotata fiecare pagina pe masura ce este introdusa in dosar?
Va multumesc.


Teoretic, asa ar trebui sa se intample.

Atunci cand instantele, solicita atasarea dosarului de executare, in situatia existentei unei contestatii la executare, aceste dosare de executare poarta un numar si se trimit de catre executorii judecatoresti, instantelor, de regula...cu paginile numerotate.

Va multumesc.Mai am o nelamurire.Executarea silita are loc la staruinta creditorului.Poate executorul sa emita o somatie fara sa aiba in prealabil o cerere de staruinta din partea creditorului?Sau ramane valabila cererea de staruinta facuta in urma cu 5 luni (inaintea emiterii altei somatii) ?
Cum se calculeaza termenul de 6 luni pt perimare?Daca exista cerere staruinta
+somatie in data 01.feb si cerere staruinta +somatie in 02.aug si intre ele nu mai exista nici un act ,nici o hartie intervine perimarea sau nu?
Mii de multumiri.
Disp. art.389 C.proc.civ.:(1) "Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmate alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.
(2) In caz de suspendare a executarii, termenul de perimare curge de la incetarea suspendarii.
(3)Daca se face face o noua cerere de executare, se va face mai intai o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa."

Daca aceste dispozitii anterioare sunt incalcate, conform disp. art.391 C.proc.civ., partea interesata poate cere/obtine anularea executarii.

Cu privire la perimare/calcul termen, au fost discutii pe marginea acestui subiect, aici:
www.avocatnet.ro/content/cau...
Va multumesc inca o data.
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita liliana elena liliana elena Am un titlu executoriu din 2005.Pana in anul 2008 cand intervenea prescriptia nu s-a mai intamplat nimic, dupa care executorul judecatoresc trimite o somatie ... (vezi toată discuția)
Executorul judecatoresc forteaza nota tatiana28 tatiana28 Buna seara.In urma cu cateva luni,dupa ce (greu) am obtinut o copie dupa dosarul de executare ,dosarul mi-a fost trimis cu filele numerotate cu pixul in ... (vezi toată discuția)
Cerere staruinta, dupa 10 luni Gabriela12 Gabriela12 Buna ziua. Un creditor a cerut incuviintarea executarii in ianuarie 2012, in februarie executorul bancar zice ca se va face executarea prin orice modalitate, ... (vezi toată discuția)