avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare avans in caz de faliment
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare avans in caz de faliment

Daca se incheie un antecontract de vanzare cump pt un imobil ce urmeaza a fi construit, cum ar putea cumparatorul sa evite pierderea avansului dat in cazul unui faliment al vanzatorului? Ce anume ar trebui trecut in antecontract?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 09:13, 1 August 2008
Constructorul-vanzator ar trebui sa aiba incheiata o asigurare pentru acest risc. Din pacate, aceasta posibilitate este pusa in practica f. rar.
Dvs. ati putea solicita inserarea acestei prevederi in contractul de construire si, ulterior, sa vi se puna la dispozitie si o copie dupa contractul de asigurare. Puteti conveni, de asemenea, sa suportati dvs. costul acestei asigurari si sa fiti protejat de un eventual faliment al constructorului-vanzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza antecontract dezvoltator- client LauraEP LauraEP Buna ziua! Doresc sa achizitionez o garsoniera in Bucuresti unde dezvoltatorul imi cere avans 15% la plata prin credit ipotecar. Blocul fiind inca in ... (vezi toată discuția)
( antecontract) ma poate da in judecata constructorul ca nu mai pot sa cumpar casa mirelamaria mirelamaria Buna ziua! am incheiat un antecontract de vanzare cumparare ( am achitat avansul) pt constructie casa -in calitate de cumparator (casa ce se va construi) ... (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)