avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Hotararea de Guvern nr. 261/2001, modificare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Hotararea de Guvern nr. 261/2001, modificare

Buna ziua,


As dori si eu sa stiu daca HG 261/2001 privind locurile de munca cu conditii deosebite , la grupa de munca a 2-a, s-a modificat intre timp perioada de 3 luni la an asa cum s-a intamplat in cazul grupei 1 din cele 6 luni la an ramanand doar 4 luni .

Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 19:50, 1 Iulie 2011
Din 01.04.2001 nu mai exista grupele I-a si aII-a,ci conditii speciale si deosebite de munca.Cei care au lucrat in conditii speciale nu au pierdut nimic.
Cei care au lucrat in conditii speciale nu au pierdut nimic.


Cei care au lucrat in conditii speciale si unitatea a luat aviz de incadrare in conditii speciale. Cei care au lucrat in gr. 1 (turnatorii, otelarii) dar fabrica s-a inchis si nu a mai avut cine solicita avize de incadrae in conditii speciale sunt nedreptatiti (discriminati fata de cei din unitati identice aflate in activitate) prin incadrarea in conditii deosebite.

Chiar dca nu s-au inchis,raman nedreptatiti.Ex.La CFR Calatori si Marfa doar poz.13,mecanicii si mecanicii ajutori de locomotiva au primit acest aviz,restul personalului care raspundeau de siguranta circulatiei,nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in conditii speciale arvinte arvinte am 55 de ani si am lucrat 21 de ani gr.I si patru ani gr.II.inainte de anul 2001 ca mecanic locomotiva. dupa legea 263/2011 ma incadrez la grupa de munca ... (vezi toată discuția)
Grupa munca-conditii speciale Vasilegheorghe1 Vasilegheorghe1 Buna ziua.Pana in anul 2001 am fost incadrat in grupa I de munca,dupa acea s-au introdus conditiile speciale si deosebite.Cat de normal este ca pana in anul ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca sau conditii speciale? gabi_cgb gabi_cgb Am lucrat in perioada mai 1977 - 01/04/2001 si inscrisa in cartea de munca ca fiind considerata in grupa I de munca, dupa aprilie 2001 ni a mai fost ... (vezi toată discuția)