imi zice si mie cineva ca peste tot in tara se dau loturi de construit case pentru tineri casatoriti pana in 35 de ani doar la mine in comuna nu, cum este posibil asa ceva si unde ma pot adresa ca sa pot beneficia si eu de un lot
Pai se da daca primariile au de unde sa dea. Daca primaria nu are rezerve de teren , de unde sa va dea. Sa ia de la cei care au terenuri in proprietate?
Problema e ca sau dat niste loturi aici pe o str si mai sant si altele are balta peste (adica pamant) in comuna dar nu si mie eu care am cererea facuta de 7 ani si alti proaspeti au deja case facute acolo sau treb sa dau ceva b......ca asa merge in romania asta, acuma ne da cu pretextul ca nu au aprobat nu stiu ce de la Bucuresti cum e posibil
Dvs. vorbiti de legea 15/2003 prin care Consiliile locale pot acorda tinerilor cu varste cuprinse intre 18-35 de ani (nu are nici o importanta daca sunt casatoriti sau nu, asta daca nu cumva consiliul local respectiv a impus criterii suplimentare) cate un loc de casa in suprafata de pana la 150 mp la orase si 500 mp la comune.
Conditia generala este ca solicitantul sa nu fi avut locuinta sau teren destinat construirii unei locuinte (asa cum am spus, legea permite consiliului local sa stabileasca criterii suplimentare, pentru asta trebuie verificata hotararea CL prin care se stabilesc aceste criterii).
Conform legii, in 30 de zile de la depunere aceasta ar trebui sa primeasca cun raspuns (da sau nu) - exista o comisie care analizeaza toate cererile respective. Eu zic sa faceti o adresa scrisa catre primar prin care sa solicitati sa vi se comunice stadiul cererii dvs...deja 7 ani este cam mult.
Familie
vasiliuflorentina
sunt casatorita, am un copil de un an si sunt din municipiul tecuci.as dori sa stiu ce acte trebuie pt alocarea unui teren pt casa si daca se mai da.momentan ... (vezi toată discuția)
Legea 15/2003
BO
LEGEA 15/2003 da dreptul tinerilor intre 18 si 35 de ani sa ceara primariilor de care apartin un teren in vederea construiri unei locuinte etc.eu si sotul meu ... (vezi toată discuția)