avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract fara impuneri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract fara impuneri

am si eu o intrebare: am facut un antecontract autentificat la notar in care eu vanzator primesc avans 5000 euro de la promitentul cumparator Restul de 23000 euro urmand sa-i primesc in cont dupa ce cumparatorului i se aproba finantarea prin prima casa 4.NU se precizeaza niciunde ce se va intampla cu avansul daca eu ma razgandesc sau daca ei nu vor obtine creditul.Se stipuleaza doar termenul pana la care se va achita restul de bani si cu aceeasi data eu sa eliberez apartamentul.Ce se va intampla daca totusi cu avansul in situatia in care nu se obtine creditul?


Cel mai recent răspuns: ContSters191229 , utilizator 08:13, 4 Iulie 2011
Buna ziua !
In masura in care nu se mai efectueaza tranzactia va trebui sa returnati avansul .
Trebuie sa restituiti avansul. Este vina dv. ca nu ati inclus o clauza in care sa stipulati ce se va intampla cu avansul in acest caz, in cat timp se restituie etc.
Daca ati incheiat un antecontract care s-a notat in cf va impiedica sa vindeti imobilul altui cumparator inainte de a avea acordul de radiere a notarii anteconractului. Primul cumparator nu va da acest acord pana nu-i restituiti avansul si, daca nu-l gasiti sa va semneze, iar e bai...
Daca ati fi angajat un avocat pentru redactarea antecontractului sau daca spuneati notarului sa includa o clauza in acest sens, lucrurile erau clare si urma a fi respectata clauza antecontractului. ;)
daca nu va obtine creditul atunci va trebui sa returnati banii primiti cu titlu de avans. insa curios ca daca va razganditi dvs si nu mai vreti sa vindeti conform actului incheiat nu sunteti obligata sa dati banii inapoi.
Nu se pune problema ca nu vreau sa restitui avansul.In astea 2 luni cat e valabil antecontractul eu voi folosii banii (de avans) pt renovarea casei in care urmeaza sa locuiesc ca sa pot elibera apartamentul.Nu o sa am de unde sa-i restitui .Vor trebui sa astepte sa vand apartamentul altcuiva. Nu s-a solicitat notarea in cartea funciara a antecontractului
Daca antecontractul nu este notat in cf, este in regula. Vindeti altcuiva si, cand va cauta sa-i restituiti avansul, o veti face.
Problema este ca, in situatia in care in antecontract se stipuleaza ca, in situatia in care pana la data stabilita pentru incheierea contractului autentic de vanzare va razganditi si vindeti altcuiva, veti fi obligat la inapoierea dublului arvunei. Atentie mare la clauzele contractuale! ;)

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare sosososo sosososo Buna ziua.Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: am incheiat un antecontract vanzare-cumparare pt un teren intravilan (eu vanzatorul).In contract ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil neonorat de promitentul cumparator ContSters89081 ContSters89081 Un antecontract de vanzare-cumparare imobil: promitentul cumpartor da un avans promitentului vanzator, stabilesc impreuna data pentru autentificarea ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract vanzare-cumparare elicrist elicrist buna seara, Va rog. un sfat-- Cum se poate rezilia un antecontract de vanzare-cumparare apartament de catre promitenti vanzatori daca ulterior incheierii ... (vezi toată discuția)